AcasăActualitateZeci de motive să vizitezi cât mai repede Islanda!

Zeci de motive să vizitezi cât mai repede Islanda!

Dacă încă nu ai vizitat Islanda, află că sunt atât de multe motive să ajungi acolo, încât acum ar trebui să îţi rezervi bilet de avion. Ce ştim despre această ţară: Este ţara în care studiile și medicina sunt gratuite, nu există McDonald’s și nu se încuie locuințele. Fiecare persoană visează să ducă o viață mai bună și să trăiască într-o țară modernă. Din acest punct de vedere, Islanda este țara ideală. Aici nu există armată, energia electrică este gratis, iar oamenii își încuie rar mașinile și casa! Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic și s-a aflat sub suveranitate daneză până la 1 decembrie 1918. În Islanda populația este de numai 332 529 de persoane. Oamenii au încredere unul în altul, de aceea nu-și încuie mașinile sau locuințele, iar copiii pot rămâne câteva minute fără supraveghere, în timp ce părinții fac cumpărături.

Iată câteva curiozități despre Islanda:

 1. Islandezilor le place foarte mult să citească. Dețin, la acest capitol, primul loc în lume.
 2. Dacă veți cere apă într-o cafenea sau într-un restaurant, nu ca trebui să plătiți pentru ea. Vă vor oferi apă de la robinet care este foarte bună, deoarece este din izvoarele termale.
 3. Dacă veți decide să vă schimbați locul de muncă, nu veți avea nevoie de o scrisoare de recomandare de la locul de muncă anterior. Islandezii au încredere în oameni și nu vă vor verifica în niciun fel .
 4. Islanda este singura țară din lume în care se votează online.
 5. Această țară este considerată drept una foarte conservatoare. Localnicii au o atitudine foarte serioasă față de căsătorie.
 6. La momentul actual este foarte dezvoltat turismul în această țară, numărul de turiști crește în fiecare an și este de 2 ori mai mare decât populația.
 7. În Islanda nu există armată. Dacă vreun cetățean va dori să facă serviciul militar, se va putea alătura armatei norvegiene în baza unui acord între aceste țări.
 8. Toate școlile și alte instituții de învățământ sunt gratuite aici.
 9. Nu există clinici private, deoarece nu este, pur și simplu, nevoie de ele. Spitalele de stat oferă servicii medicale foarte bune.
 10. Islanda este una din puținele țări din Europa care folosește sistemul de termoficare centralizată și oamenii nu plătesc pentru acest serviciu.
 11. Islanda se numără printre primele zece țări cu cel mai înalt nivel de viață!
 12. Islanda este o țară mică, dar uimitoare, un loc în care viața arată altfel.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: