AcasăActualitateVrei să scapi de ţânţari? Iată florile care țin țânțarii la distanță...

Vrei să scapi de ţânţari? Iată florile care țin țânțarii la distanță de casă şi grădină!

Nedoriţii ţânţari pot fi ţinuţi la distanţă cu ajutorul florilor. Gălbenelele şi muşcatele parfumate sunt două plante care nu permit ţânţarilor să se apropie prea mult de locurile unde sunt plantate. Ţinute în ghivece pe terase acestea vă vor apăra de insectele nedorite în perioada de vară.

Ușor de cultivat, gălbenelele emană un miros care descurajează țânțarii. Creșteți-le în ghivece și așezați-le lângă ferestre sau intrarea în casă, ori pe terasă, pentru a ține insectele departe de locuință. Gălbenelele sunt, de asemenea, perfecte și pentru grădinile de legume unde nu doar că pot ține la distanță țânțarii ci descurajează și afidele, muștele, gândacii de fasole, gândacii de dovleac și viermii de roșii.

În timp ce majoritatea soiurilor din familia Pelargonium sunt cultivate pentru florile lor viu colorate, mușcatele parfumate sunt apreciate în primul rând pentru miresmele lor plăcute.

Există multe varietăți ale acestei plante, însă mușcatele cu aromă de lămâie, portocală și mentă sunt unele dintre cele mai eficiente flori care resping țânțarii. Ține-le într-un ghiveci la fereastră, acolo unde ajung razele soarelui.

Lăsă solul să se usuce înainte de a le uda și nu fertiliza planta deoarece mușcatele parfumate se împacă destul de bine cu un sol oarecum sărac.

Levănțica este o altă plantă care pune ţânţarii pe fugă. Asta se întâmplă din cauza mirosului lor minunat, care provine din uleiurile sale esenţiale care se găsesc pe frunzele plantei. Unii cercetători susţin chiar că că uleiul de levănţică împiedică mirosul unui țânțar! Această plantă este foarte rezistentă la secetă și are nevoie doar de mult soare și un drenaj bun.

Busuiocul, plantă folosită de noi la mâncăruri, ne este de folos şi atunci când vine vorba de ţânţari. Mirosul pătrunzător al frunzelor de busuioc este cel care va ţine micile insecte la distanţă. Busuiocul are nevoie de un drenaj bun şi mult soare.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: