AcasăActualitateVrei să îți detoxifici organismul! Iată ce alimente să consumi!

Vrei să îți detoxifici organismul! Iată ce alimente să consumi!

Detoxifierea este o parte esențială a sănătății noastre, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Tocmai de aceea când îți propui să ții o cură de detoxifiere trebuie, pe lângă sfaturile unui specialist, să ai în vedere și care sunt alimentele care trebuie consumate în această perioadă. Iată câteva dintre ele dar și efectele lor asupra organismului nostru:

Lămâia

Lămâile reprezintă elementul de bază al multor diete de detoxifiere și asta pentru că ele sunt pline de vitamina C antioxidantă, care este excelentă pentru piele și pentru combaterea radicalilor liberi. Mai mult, citricele au un efect alcalin asupra organismului, ceea ce înseamnă că poate ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului organismului, benefic pentru sistemul imunitar. Dacă vă începeți ziua cu apă caldă și o felie de lămâie, puteţi fi siguri că o să eliminați cu uşurinţă toxinele şi veţi fi plin de energie pe parcursul întregii zile.

Ghimbirul

După o perioadă cu alimente grase sau alcool, în care sistemului tău digestiv a avut de suferit, cea mai bună soluţie este să adaugi ghimbir în dieta ta. Ghimbirul nu numai că este excelent pentru reducerea senzațiilor de greață, dar poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, reducând balonarea și gazele. În plus, ghimbirul este bogat în antioxidanți și este bun pentru întărirea sistemului imunitar. Cel mai recomandat este ceaiul de ghimber, însă o soluţie salvatoare este şi să adăugați ghimbir proaspăt ras într-un suc de fructe sau legume.

Usturoiul

Usturoiul este cunoscut pentru beneficiile sale asupra inimii, însă trebuie să ştiţi că este extrem de util şi când vine vorba de detoxifierea organismului. Usturoiul nu este doar antiviral, antibacterian și antibiotic, dar conține şi o substanță chimică numită alicină care ajută la producerea de globule albe și astfel, la lupta împotriva toxinelor. Usturoiul este cel mai bun pentru organism atunci când este consumat crud, așa că adăugați niște usturoi zdrobit într-un sos de salată pentru a-i spori aroma și a ne îmbunătăţi sănătatea în același timp.

Anghinare

Puţini ştiu că, atunci când  ați exagerat cu alimente grase, anghinarea este cea care ne salvează. Anghinarea este plină de antioxidanți și fibre și poate ajuta astfel organismul să digere alimentele grase. În plus, anghinarea este renumită pentru capacitatea sa de a stimula și îmbunătăți funcțiile ficatului, principalul responsabil de combaterea toxinelor din organism.

Sfecla

Pentru cei care au nevoie de o doză rapidă de nutrienți care să stimuleze sănătatea, cea mai bună soluţie este consumul de sfeclă roșie. Plină cu magneziu, fier și vitamina C, leguma aduce numeroase beneficii organismului. Nu numai că sfecla roșie este excelentă când vine vorba de piele, păr și colesterol, dar poate ajuta și la susținerea detoxificării ficatului, făcându-l un aliment de detoxifiere excelent. Pentru a vă bucura de beneficiile sale, încercați să adăugați sfeclă roșie crudă în salate sau să consumaţi sucul obţinut din presarea legumei.

Ceaiul verde

Este cunoscut faptul că niciun plan de detoxifiere nu este complet fără consumul regulat de lichide esențiale. Acestea ne ajută să ne menținem organele sănătoase și ne ajută la eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul verde nu este doar o băutură bună pentru slăbit, dar este extrem de bogat în antioxidanți. Cercetările au sugerat importanţa consumului de ceai verde, care ne protejează ficatul de boli, inclusiv boala ficatului gras.

Varză

Supa de varză este, se pare, cel mai bun ajutor pentru cei care vor să dea rapid câteva kilograme jos. Totuși, varza nu este bună doar pentru pierderea în greutate, ci este și o modalitate excelentă de detoxifiere. La fel ca majoritatea legumelor crucifere, varza conține o substanță chimică numită sulforafan, care ajută organismul să lupte împotriva toxinelor. Varza reprezintă şi un antioxidant care ajută la îmbunătățirea funcției de detoxifiere a ficatului.

Fructe proaspete

Fructele proaspete sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre și sunt, de asemenea, sărace în calorii, fiind astfel un element important într-o dietă de detoxifiere. Fructele ne ajută şi să avem o piele sănătoasă, păr mai strălucitor și digestie mai bună. Ele sunt ușor de adăugat în dieta noastră, așa că este recomandat să să ne începem ziua cu o salată de fructe proaspete sau un smoothie.

Orez brun

Atunci când intenţionăm să ne curățăm organismul și să ne stimulăm sănătatea, cea mai bună soluţie este să reducem consumul de alimente procesate. Este recomandat, însă, să ne completăm dieta cu cereale integrale sănătoase, cum ar fi orezul brun, care este bogat în mulți nutrienți care ajută la detoxifiere, inclusiv vitaminele B, magneziu, mangan și fosfor. Orezul brun este, de asemenea, bogat în fibre, care sunt bune pentru curățarea colonului. Acesta conţine şi seleniu, care poate ajuta la protejarea ficatului și la îmbunătățirea tenului.

Năsturel

La fel ca majoritatea ierburilor și legumelor verzi, cresonul este un excelent stimulent pentru sănătate și ajutor de bază în detoxifiere. Frunzele de năsturel sunt pline cu substanțe nutritive esențiale în detoxifiere, inclusiv vitamina B, zinc, potasiu, vitamina E și vitamina C. de asemenea, el are proprietăți diuretice naturale, care pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Pentru a beneficia de beneficiile acestui aliment hrănitor, încercați să adăugați o mână de năsturel la salate, supe și sandvișuri.

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.
Articolul precedentPoza zilei!
Articolul următorAzi, 14 aprilie, în timp!

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: