AcasăActualitateVladimir Putin, povestea unui om ce a înspăimântat o lume întreagă!

Vladimir Putin, povestea unui om ce a înspăimântat o lume întreagă!

Trăim în aceste zile una dintre cele mai mari tragedii din ultimii ani în Occident: invazia Ucrainei de către Rusia. Imaginile sumbre ne-au devastat pe toţi şi ne-au făcut să ne întrebăm “De ce?”. Îngrijorarea, frustrarea, frica, ura, consternarea…toate s-au îndreptat către un singur om: Vladimir Putin

Decenii la rând președintele rus a fost una dintre cele mai influente figuri din politica mondială și, desi mulţi i-au văzut latura periculoasă, puţini şi-au imaginat că aceasta ar putea fi dusă la extreme, aşa cum se întâmplă în aceste zile. Dacă vă întrebaţi cum a ajuns acest om atât de crud și nemilos, iată-i povestea vieţii.

Vladimir Putin, în întregime Vladimir Vladimirovici Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952, la Leningrad (acum cunoscut sub numele de Sankt Petersburg), din Vladimir Spiridonovici Putin și Maria Shelomova. Potrivit Childhood Biography, părinții lui Putin au pierdut doi băieți înainte de a se naște Vladimir. Unul a murit când era sugar, iar celălalt avea 1 an când a murit de difterie. El și părinții lui locuiau într-o cameră mică, ca parte a unui apartament comun. Nu aveau cadă sau apă fierbinte, iar toaleta lor stătea lângă o scară dărăpănată, care era plină de găuri. Unul dintre profesorii lui Putin a descris bucătăria familiei drept „un hol pătrat, întunecat, fără ferestre”.

Copilăria lui Putin la Sankt Petersburg a fost plină de greutăți, tocmai de aceea el a învățat să devină un luptător de stradă violent şi periculos.

La o vârstă fragedă, Putin a studiat judo-ul artelor marțiale japoneze, iar la vârsta adolescenței era deja un expert la sambo, o combinație de lupte și judo. La școală, Putin nu a avut întotdeauna cel mai bun comportament, arunca cu cretă în colegi și se bătea mereu, chiar şi cu profesorul său de gimnastică. Notele acestuia nu au fost excepționale, deși a manifestat un mare interes pentru istorie și germană.

Putin a studiat dreptul la Universitatea de Stat din Leningrad, unde tutorele său a fost Anatoly Sobchak, ulterior unul dintre cei mai importanți politicieni de reformă. Putin a servit 15 ani ca ofițer de informații străine pentru KGB, inclusiv șase ani la Dresda, Germania de Est. În 1990, s-a retras din serviciul activ al KGB cu gradul de locotenent colonel și s-a întors în Rusia pentru a deveni prorector al Universității de Stat din Leningrad, responsabil pentru relațiile externe ale instituției. La scurt timp după aceea, Putin a devenit consilier al lui Sobchak, primul primar ales democratic din Sankt Petersburg. El a câștigat rapid încrederea lui Sobchak și a devenit cunoscut pentru capacitatea sa de a rezolva orice situaţie apărută. Până în 1994 ajunsese să preia postul de prim viceprimar.

În 1996, Putin s-a mutat la Moscova, unde s-a alăturat personalului prezidențial ca adjunct al lui Pavel Borodin, administratorul șef al Kremlinului. Putin s-a apropiat de colegul lui Leningrad Anatoly Chubais și a urcat în funcții administrative. În iulie 1998 Preşedintele Boris Elțin l-a numit pe Putin director al Serviciului Federal de Securitate (FSB; succesorul intern al KGB), iar la scurt timp după aceea a devenit secretar al influentului Consiliu de Securitate. Elțîn l-a numit pe Putin prim-ministru în 1999. După ce i s-a oferit postul, Putin a spus: „Soarta îmi oferea șansa de a lucra pentru țară la cel mai înalt nivel și ar fi fost o prostie să spui nu”, conform Biografiei copilăriei. După demisia lui Boris Elțîn, din decembrie 1999 a ocupat funcția de Președinte interimar al Federației Ruse.

Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției). În 18 martie 2018 Vladimir Putin a fost reales în funcția de președinte al Rusiei, tot pentru un mandat de 6 ani.

Aceasta este povestea unui om căruia nimic din ce a trait, nu îi poate fi drept scuză pentru comportamentul său agresiv şi distructiv. Iar dorinţa sa de a domina tot, cu siguranţă, la un moment dat, se va întoarce împotriva lui.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: