AcasăActualitateVitamine pentru femeile de peste 30 de ani

Vitamine pentru femeile de peste 30 de ani

Deşi mulţi ar spune că eşti în floarea vârstei la 30 de ani, fără griji, fără prea multe probleme care să-ţi consume energia şi vitalitatea, realitatea din teren, cum ar spune unii, nu prea se nimereşte cu ce trăim de fapt. Viaţa ne deponstrează că grijile şi problemele, vin la orice vârstă, şi dacă te mai confrunţi şi cu ceva probleme de sănătate, atunci poţi să de declare dependent de vitamine. Femeile îndeosebi, odata ce au trecut de 30 de ani, dau semne că trebuie să ajute din exterior corpul. Fie că ne gândim la faptul că pielea nu mai e la fel de întinsă şi luminoasă, fie că kilogramele devin o problem, sau încep articulaţiile să doară, sunt clar semne că avem nevoie de vitamine.

Indiferent de vârstă, corpul uman are nevoie de Calciu vitamina D. În lipsa acestora corpul consumă din rezervele proprii de calciu, acest lucru ducând la binecunoscutele dureri de oase care devin tot mai slabe. În lunile de iarnă, când corpul nu primeşte suficientă vitamina D de la lumina soarelui, atunci putem opta pentru suplimente.

Acidul folic este extrem de important pentru femei pentru că ajută la producerea materialului genetic. Mai mult, această vitamină protejează sarcina şi fătul, reducând riscurile de anomalii la copii, în special cele care implică creierul şi coloana vertebrală. De asemenea, acidul folic ca şi toate cele din complexul vitaminelor B sunt extrem de importante în funcţionarea corpului la cel mai înalt nivel, sprijinind starea de spirit, somnul sau digestia.

Vitamina C şi E. Aceste vitamine joacă rolul de antioxidanţi,      protejând pielea şi dând o mână de ajutor în regenerarea acesteia dar ajutând şi la întărirea sistemului imunitar. Sunt binecunoscute beneficiile aduse de aceste suplimente în luminozitatea tenului, în reducerea semnelor îmbătrânirii premature, în reducerea petelor pigmentare, reducând vizibil efectele nocive ale rayelor UV.

Acizi graşi Omega-3. Îi găsim în special în uleiul de peşte şi consumat cu regularitate în cure de câteva luni, sprijină sănătatea inimii şi a creierului. Omega-3 poate adduce beneficii corpului şi doar prin consumul somonului, tonului, heringului, soia, nuci sau seminţe de in.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: