AcasăActualitateVitamina care le protejează pe femei de cancer de sân și osteoporoză!

Vitamina care le protejează pe femei de cancer de sân și osteoporoză!

Medicii recomandă ca toate femeile care au împlinit 20 de ani să ia zilnic vitamina D ca să-și scadă riscul de cancer mamar. Ce nu ştiu mulţi este că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an.

Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân.

Într-o analiză globală a unui studiu prospectiv amplu și în cadrul a două trialuri clinice randomizate, cercetatorii de la Universitatea California, San Diego School of Medicine, au investigat în ce măsură nivelurile mari ale vitaminei D în sânge au fost asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.

Vitamina esențială pentru femei

Analiza lor ampla sugerează că anumite valori ale vitaminei D sunt corelate cu un risc „semnificativ mai mic” de cancer mamar. Vitamina D este cunoscută pentru rolul său în menținerea unui sistem osos sănătos. Însă, oamenii de știință au descoperit că are un rol esențial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulțesc celulele. Ambele sunt factori-cheie în lupta împotriva cancerului.

Potrivit Harvard School of Public Health din SUA, lipsa de vitamina D crește riscul dezvoltării unor boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și scleroză multiplă și a unor boli infecțioase precum tuberculoză sau gripă.

”Le-am dat vitamina D tututor pacientelor mele pentru că nivelurile mai crescute protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea celulelor canceroase”. spune un medic chirurg.

Principalul rol al vitaminei D este de a menține nivelurile normale de sânge ale calciului și fosforului, fiind esențială pentru procesul de remodelare osoasă. Astfel, deficitul sever de vitamină D conduce la insuficiența mineralizării osului nou format, având drept consecință dezvoltarea rahitismului la copii și a osteomalaciei la adult.

Organismul uman poate crea vitamina D prin expunerea la soare a tegumentului, când  în straturile superioare ale pielii colesterolul (7-dehidrocolesterol) sub actiunea UV-B este transformat în vitamina D3. Astfel, cea mai bună metodă de a ajuta organismul să producă suficientă vitamina D este expunerea la soare.

După unele cercetări chiar din octombrie până în martie se recomandă suplimentarea cu 1000-2000 UI vitamina D pe zi.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: