AcasăActualitateVezi unde se află cel mai înalt lift în aer liber din...

Vezi unde se află cel mai înalt lift în aer liber din lume!

Cunoscut și sub denumirea de „Liftul celor o sută de dragoni”, ascensorul Bailong se înalță deasupra uneia dintre cele mai mari rezervații forestiere din China și este cel mai înalt ascensor în aer liber construit vreodată.

Impresionanta structură se găsește în Parcul Național Zhangjiajie din provincia chineză Hunan. Cu ai săi 335 de metri înălțime, ascensorul Bailong bate orice record.

Cea mai lungă „scară spre cer” de până acum

Ascensorul Bailong este înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness drept „cel mai înalt și mai rapid lift în aer liber din lume”. Denumirea chineză se traduce literal „liftul celor o sută de dragoni”, ascensorul fiind atașat de un perete natural de gresie și cuarț, tipic pentru munții din regiune.

Scopul inițial a fost acela de a oferi vizitatorilor o vedere panoramică asupra pădurii. Pentru a preveni accidentele, autoritățile au instalat seismografe în apropiere, astfel încât vizitatorii să poată fi evacuați la timp în siguranță.

În total, această construcție este formată din trei lifturi cu două etaje. Fiecare ascensor poate transporta până la 50 de persoane într-o singură călătorie. Se ridică la viteza de 3 metri pe secundă și duce până la 1.380 de persoane pe oră în sezonul de vârf.

În ciuda faptului că este o performanță tehnică deosebită, ascensorul Bailong a fost criticat dur de ecologiștii din întreaga lume. Motivul: construcția a început în 1999, fără aprobarea UNESCO, instituție care, cu ani în urmă, inclusese parcul național pe lista patrimoniului mondial.

Din cauza presiunii exercitate de aceste grupuri de ecologiști, s-a speculat o vreme că liftul Bailong va fi demolat, pentru a limita impactul negativ pe care îl are asupra rezervației forestiere.

Cu toate acestea, autoritățile au preferat să îl păstreze în funcțiune, deoarece turismul generează sume importante pentru buget de stat. Ca urmare, liftul este și astăzi în picioare.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: