Anul acesta natura a fost, parcă, mai darnică ca niciodată cu noi. Nu a fost metro de pădure unde să nu existe ciupercile atât de preferate de toată lumea. Pe lângă gustul extraordinar, mânătărcile aduc şi multe beneficii organismului nostru. Aşa că astăzi venim cu o reţetă de ciorbă, din care vei cere, cu siguranţă, şi a doua porţie:
Ingrediente
- 1 castron mare de mânătărci, proaspăt culese din pădure
- O ceapă
- rădăcină de păstârnac
- 1 morcov
- 1 ardei gogoşar
- 3 ouă
- 400 gr. smântână
- 300-400 ml. borş
- 3-4 căţei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
- câteva fire de pătrunjel,
- sare dupa gust.
Mod de preparare
Mai întâi se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit cu puţin ulei, când ceapa este translucidă, se adaugă morcovul tocat, păstârnacul tocat, gogosarul tăiat mărunut şi ciupercile(cele mici întregi şi cele mai mari tăiate în două). Se călesc câteva minute, apoi se toarna apă peste şi se lasă pe foc până când legumele sunt fierte. Se adaugă borş acru şi sare după gust şi se mai fierbe câteva minute.
Într-un castron se prepară mujdeiul de usturoi, peste el se adaugă ouăle, smântâna şi se omogenizează bine. Se ia cu polonicul ciorbă din oală şi se pune peste smântână, se amesteca uşor şi se toarnă în oala cu ciorbă. Se adaugă la final câteva fire de patrunjel proaspăt.
Poftă bună!