AcasăActualitateVezi ce metodă au găsit mai mulţi români pentru a se îmbogăţi!...

Vezi ce metodă au găsit mai mulţi români pentru a se îmbogăţi! Poliţia le-a descoperit planul oribil!

Forţau oameni din ţară să meargă cu ei în Anglia şi apoi îi obligau să muncească, fără să le dea nici un ban. Este metoda oribilă prin care ani de zile mai mulţi români s-au îmbogăţit. Oamenii au fost forţaţi să lucreze în Marea Britanie timp de 4 ani, până la 16 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, fără să primească niciun ban, de către un grup infracțional din județul Iași, anunță DIICOT, care a destructurat grupul organizat.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Infracțiuni de Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu lucrătorii poliției judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani. În același timp, în Regatul Unit au fost efectuate 13 percheziții domiciliare în temeiul unui acord de înființare a unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare din Regatul Unit prin EUROJUST.

„În acest caz, de reținut că, începând cu luna ianuarie 2018, pe raza municipiului Târgu Frumos, județul Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat care a acționat până în anul 2022, în vederea obținerii de sume de bani din exploatarea persoanelor vătămate. Astfel, membrii grupării au recrutat în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2022 un număr de 12 persoane (bărbați și femei), și, sub pretextul oferirii de locuri de muncă în străinătate, i-au transportat în Marea Britanie, unde au fost exploatați fiind forțaţi să muncească. Persoanele proveneau din rândul celor vulnerabili, cu o situație familială și financiară precară, și au fost ademeniți cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit și de posibilitatea unui trai mai bun în străinătate. Odată ajunse în Regatul Unit, persoanele erau private de actele de identitate, găzduite în condiții insalubre și obligate să muncească până la 16 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fără a fi plătite pentru munca lor sau a primi sume mici de bani în schimbul activităţilor desfăşurate. De asemenea, cardurile bancare emise în vederea încasării salariilor acestora, au fost reținute de către membrii grupului infracțional organizat, care au recurs la agresiune verbală și fizică pentru a-I împiedica pe cei pe care îi obligau să muncească, să părăsească Marea Britanie”, au transmis procurorii DIICOT.

În acest fel, membrii grupării au obţinut sume importante de bani, care de-a lungul timpului, au fost transferate în România și investite, prin intermediari, în mașini și vile de lux, precum și în blocuri și spații comerciale.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: