AcasăActualitateVezi ce efecte negative le poate avea alcoolul asupra ta, despre care...

Vezi ce efecte negative le poate avea alcoolul asupra ta, despre care nu aveai idee!

Se ştie ca alcoolul nu are nici pe deparde beneficii asupra corpului nostru. Mai ales consumat în cantităţi mari. Însă pe lângă mahmureala supărătoare, trebuie să cunoşti şi câteva efecte surprinzătoare pe care alcoolul le poate avea asupra noastră.

  1. Alcoolul te poate îmbatrâni

E lesne de înţeles că alcoolul poate duce la deshidratare asupra organismului nostru, acest lucru afectând foarte mult pielea dar ce nu ştiai este că alcoolul scade nivelul de vitamina A și vitamina C, antioxidanţi puternici și factori importanţi în sinteza colagenului. În concluzie, alcoolul consumat în exces poate distruge fibrele de colagen din piele, dar poate duce şi la probleme intestinale, inflamații ce contribuie la îmbătrânirea prematură.

  1. Alcoolul vă poate ucide libidoul prin scăderea testosteronului

Atât bărbații, cât și femeile au nevoie de testosteron pentru un apetit sexual sănătos. Odată scăzut, testosteronul poate duce la oboseală, lipsa energiei, diminuarea apetitului sexual sau satisfacție sexuale. Numeroase studii au demonstrate că atunci când nivelul de alcool din sânge este cel mai ridicat, testosteronul este fosrte scăzut.

  1. Alcoolul te poate face să pierzi masa musculară şi să te îngraşi

Există multe motive pentru care alcoolul provoacă creșterea grăsimilor și pierderea mușchilor. Pe lângă faptul că este bogat în zahăr și calorii, alcoolul inhibă capacitatea de ardere a grăsimilor cu până la 73%. Consumul de alcool fură, de asemenea, organismul de calciu (esențial pentru funcția musculară) și reduce sinteza proteinelor și eliberarea hormonului de creștere. Aşa că ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a da pshar după pahar peste cap. Acesta nu face altceva decât să tea jute să crești în grăsime, să ai performanță slabă la antrenament şi să reducă capacitatea de a construi masa musculară.

  1. Alcoolul vă poate micșora creierul

Pare o glumă, dar este cât se poate de real. Consumul moderat de alcool – adică o băutură pe zi pentru femei și până la două pentru bărbați – este asociat cu o reducere a volumului creierului, sugerează mai multe cercetări. Din acestea înţelegem faptul că consumul în exces de alcool poate duce la distrugerea celulelor creierului şi astfel să ne confruntăm cu pierderi de memorie, confuzie si probleme de coordonare. De asemenea, specialiştii spun că micşorarea creierului poate provoca apariţia crizelor de epilepsie, in timp ce alcoolismul poate duce la demenţă.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: