AcasăActualitateVezi cât a costat construirea celor mai mari minuni ale lumii!

Vezi cât a costat construirea celor mai mari minuni ale lumii!

Sunt vizitate de milioane de turişti an de an, au atras mereu atenţia prin grandoarea lor şi prin măiestria arhitecturală, dar puţini sunt cei care se întreabă cât au costat cele mai mari minuni ale lumii şi cum s-a desfăşurat construirea lor. Astăzi facem o incursiune prin toată lumea şi ne oprim la acele locuri care, cu greu am crede că din mâna omului au ieşit asemenea minunăţii.

1.Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc se întinde pe 21.000 de km şi datează de mai bine de 2.300 de ani. Milioane de oameni s-au chinuit din greu pentru a construi această minune a lumii și pentru a rămâne în istorie cu o creaţie arhitecturală remarcabilă. Deși nu este clar cât de mult va costa construirea lui astăzi, experții au sugerat o estimare de 360 de miliarde de dolari.

2.Taj Mahal, India

La construcţia acestuia, care s-a desfăşurat pe o perioadă de peste 20 de ani, au pus umărul peste 20.000 de muncitori pentru a-l construi. Această structură frumoasă a fost comandată de împăratul Mughal Shah Jahan în memoria soției sale Mumtaz Mahal. În ceea ce privește costul construirii acestei structuri, în acea perioadă s-au investit în jur de 32 de milioane de euro, ceea ce, conform experților, ar costa acum mai mult de un miliard!

3. Marea Piramidă din Giza, Egipt

Marea Piramidă din Giza a fos construită în anul 26 î.Hr. şi este cea mai înaltă structură creată de om din lume, măsurând o înălțime uluitoare de 138 m. Până în prezent, este o atracție turistică populară și una dintre cele mai mari minuni ale lumii. Conform înregistrărilor, structura a fost făcută din aproximativ 2,3 milioane de blocuri de calcar, iar experții consideră că asta ar însemna 1,2 miliarde de dolari.

  1. Turnul Eiffel, Paris

Turnul Eiffel a fost construit cu un cost de aproape 7,8 milioane de franci în 1889, ceea ce va echivala astăzi cu peste 80 de milioane de dolari. Se pare că, la construcţia lui au fost folosite 18.000 de bucăți individuale de fier forjat, precum și 2,5 milioane de nituri, toate la un loc dând naştere unuia dintre cele mai vizitate construcţii din lume.

  1. Stonehenge, Marea Britanie

Deși învăluită în mister, formarea Stonehenge a stârnit interesele multor călători curioși și mulți au dezbătut scopul acestei formațiuni ciudate de piatră. Cu toate acestea, un lucru este sigur, atrage vizitatori din toate colţurile lumii. Dacă ar fi să calculăm cât ar costa construirea acestor formațiuni astăzi, aflăm că ar fi nevoie de aproximativ 3,5 milioane de dolari pentru a construi Stonehenge folosind metode moderne.

  1. Barajul Hoover, SUA

Conceput pentru a aduce energie și apă în statele din sud-vestul Americii, Barajul Hoover a fost construit în timpul Marii Depresiuni din anii 1930. A fost un megaproiect care, conform datelor, ar fi costat peste 890 de milioane de dolari. În afară de bilanțul financiar, Barajul Hoover a fost, de asemenea, martor la pierderea mai multor vieţi, peste 100 de oameni găsindu-şi sfârşitul în timp ce se construia acest baraj.

  1. Insula Yas, Emiratele Arabe Unite

Insula Yas din Abu Dhabi se mândrește cu parcuri tematice climatizate, hoteluri de lux de clasă mondială, mega centre comerciale, o sală de concerte cu o capacitate de aproximativ 35.000 de locuri și multe altele. Acestea au fost finalizate în 2018, iar rapoartele arată că vorbim de un proiect de aproximativ 40 de miliarde de dolari, sumă în continua creştere, urmând să fie incluse şi alte atracții. În prezent, costul său de construcție ar fi 42,5 miliarde de dolari.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: