AcasăActualitateVezi care este istoria Zilei Internaționale a Copilului! Nu toate ţările celebrează...

Vezi care este istoria Zilei Internaționale a Copilului! Nu toate ţările celebrează această zi pe 1 Iunie!

În fiecare an, Ziua Copilului este sărbătorită cu mare entuziasm în diferite țări ale lumii, dar la date diferite. În România, Ziua Copilului este sărbătorită la 1 iunie, dată stabilită la Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copilului, desfășurată la Geneva, Elveția în 1925. Se spune că ziua a fost aleasă datorită „Dragon Boat Festival” în 1925, când consulul general chinez la San Francisco a adunat un număr de orfani chinezi pentru a participa la eveniment, totuși nu există certitudini că nu este doar o coincidență a datelor. Reprezentanți din diferite țări s-au întâlnit pentru a convoca prima „Conferință mondială pentru bunăstarea copiilor”.

După conferință, unele guverne din întreaga lume au desemnat o zi ca Ziua Copilului pentru a evidenția problemele copiilor. Nu a fost recomandată o dată specifică, așa că țările au folosit data care era cea mai relevantă pentru cultura lor.

Și chiar dacă nu toate țările păstrează aceeași dată, există o Zi Universală a Copilului pe 20 noiembrie a fiecărui an, începând cu 1954, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Aceasta nu este doar o zi pentru a sărbători copiii așa cum sunt, ci pentru a aduce conștientizarea copiilor din întreaga lume care au cedat violenței sub forme de abuz, exploatare și discriminare.

Știai că?

În loc de Ziua Copilului, Franța sărbătorește Ziua Familiei pe 6 ianuarie.

Ziua Copilului este sărbătorită la 14 noiembrie în India, în semn de recunoștință pentru Jawaharlal Nehru, primul prim-ministru al Indiei, care era foarte pasionat de copii.

Australia sărbătorește Săptămâna Copiilor, care începe în ziua de sâmbătă dinainte de Ziua Internațională a Copilului și se încheie în ziua de duminică a săptămânii următoare.

Ziua copilului la data de 1 iunie e marcată în 50 de ţări, iar România se numără printre aceste state pentru care aniversarea micuţilor este programată în prima zi a primei luni de vară.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: