AcasăActualitateVeştile rele continuă să vină pentru Rusia! Suedia și Finlanda vor adera...

Veştile rele continuă să vină pentru Rusia! Suedia și Finlanda vor adera la NATO mai repede decât se preconiza!

Tot mai multe informații arată faptul că Finlanda și Suedia se pregătesc de aderarea la NATO chiar în această vară.

Cele două ţări se află în plin proces de aderare, însă deşi îndeplinesc toate condițiile, mai este nevoie de un vot oficial în parlamentele celor două țări nordice.

Oficialii NATO au declarat pentru CNN că discuțiile despre aderarea Suediei și Finlandei au devenit extrem de serioase după invazia Rusiei în Ucraina, iar înalți oficiali ai Departamentului de Stat al SUA au spus că problema a fost discutată la ședința ministerială de externe a NATO de săptămâna trecută, la care au participat miniștrii de externe de la Stockholm și Helsinki. .

Rusia se opune însă aderării celor două țări la NATO pentru că au graniță directă. Oficiali de la Kremlin au declarat că va trebui să „reechilibreze situația” dacă Suedia și Finlanda ar intra în NATO. „Va trebui să facem flancul nostru vestic mai sofisticat în ceea ce privește asigurarea securității noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru Sky News.

Finlanda a fost lovită vineri de două atacuri cibernetice și de o încălcare a spațiului aerian de către un avion de stat rusesc. Oficialii finlandezi au spus că Helsinki se așteaptă la astfel de atacuri și au minimizat potențialul unui răspuns sever din partea Moscovei în cazul în care Finlanda, care împarte o graniță de peste 800 de mile cu Rusia, aderă la NATO.

Cu toate acestea, oficialii speră că Rusia nu va considera o astfel de mișcare drept o amenințare existențială, refuzând să creadă că acesta este un motiv de luat în considerare privind utilizarea armelor nucleare.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: