AcasăActualitateValul de caniculă a cuprins România! Măsuri urgente din cauza temperaturilor ridicate!

Valul de caniculă a cuprins România! Măsuri urgente din cauza temperaturilor ridicate!

Meteorologii au emis o avertizare de Cod roşu de caniculă valabilă joi şi vineri în şase judeţe din vestul şi nordul ţării.

Specialiştii anunţă că urmează o perioadă cu temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat în judeţele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Joi şi vineri în zonele joase se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge şi depăşi recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud vor fi 36…37 de grade.

Pe parcursul nopţilor, temperaturile se vor menţine ridicate şi doar dimineaţa se vor înregistra valori în general de 20…24 de grade.

Măsuri, ca urmare a temperaturilor ridicate!

Reprezentanții CFR SA au transmis că, în aceste zile, când sunt anunţate temperaturi care vor depăşi 37 – 38 de grade Celsius, personalul companiei va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, printre care şi reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor.

Măsura se impune în intervalele orare în care temperatura șinelor depășește 50 de grade Celsius. Astfel, în funcție de procesul de dilatare a căii de rulare, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/oră, faţă de viteza normală.

CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce intervale de staţii se va lua această măsură.

Cei care vor se se deplaseze cu trenul sunt sfătuiți ca, înainte de a pleca la drum, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR.

Şi autoritățile județene din Timiş au luat măsuri. Acstea au informat că instituirea restricțiilor de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, timp de două zile, din cauza condițiilor meteo deosebite, pe toate drumurile din Timiș.

Restricțiile de circulație sunt impuse în perioada 30 iunie – 1 iulie, în intervalul orar 12-20, pe întreaga rețea rutieră a județului Timiș.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: