AcasăActualitateVacanță pe două roți sau..o aventură de povestit nepoților

Vacanță pe două roți sau..o aventură de povestit nepoților

Împătimiții vacanțelor știu prea bine că o zi în care nu îți faci planuri pentru altă escapadă, este o zi pierdută. Fie că optezi pentru un circuit stabilit cu autocarul, fie cu mașina proprie, sau pentru persoanele mai practice, cu avionul, vacanța trebuie pregătită ca la carte. Dacă te numeri printre cei care nu se dau în vânt după vacanțele all inclusive și vrei să îți organizezi sejurul până în cel mai mic detaliu, atunci cu siguranță o să trăiești escapada la maxim.

Așa a făcut și Răzvan, un împătimit al motoarelor, care după ani buni de plecat în vacanțe în toate colțurile țării, cu mai multe mijloace de transport, a pus la cale aventura vieții lui: un circuit prin țară, pe două roți.

Soția i-a fost partener în această ”nebunie”, cum o numesc chiar ei. Deși la început, aceasta ar fi ales fără să stea pe gânduri, relaxarea pe un șezlong la o piscină, după cele două săptămâni prin țară, nu a regretat alegerea făcută. Trebuie totuși mult curaj să pornești într-un astfel de circuit pe două roți, dar cum sunt două persoane cu bune abilități organizatorice, și-au pus la punct plecarea, ca la carte.

În primul rând au stabilit traseul. Au trecut pe hârtie locurile din țară unde nu mai fuseseră, în special partea de nord a țării, acolo unde, după părerea lor, Dumnezeu a fost mult mai darnic într-ale turismului. Și-au pregătit motocicleta cu tot ce aveau nevoie pentru drum. Nu au uitat nici cortul, în eventuala situație că nu găsesc cazare(nu a fost nevoie, dar mai bine sufli și în iaurt). Și au plecat la drum. Prima oprire Sighișoara.

Unul dintre motivele pentru care e bine să alegi  o călătorie cu motocicleta în detrimentul celei cu mașina, este că găsești mereu loc de parcare. Chiar și în cele mai aglomerate destinații turistice, pentru o motocicletă există mereu un loc de parcare. Au optat mereu să circule, nu pe străzile principale, ci prin sate. Aici au avut posibilitatea să cunoască oameni simpli, să le vadă tradițiile, obiceiurile, să mănânce rețete de mâncăruri pe care nici cel mai bun restaurant nu le poate reproduce. Au vizitat orașe precum Cluj-Napoca, Tg-Mureș, Oradea sau localități din nordul Moldovei precum Neamț sau Suceava.

A fost o aventură pe două roți pe care se gândesc să o repete în viitor. De această dată sunt hotărâți să aleagă o destinație din altă țară. Mai ales că la un calcul scurt, au constatat că vacanța cu motocicleta s-a dovedit a fi una mult mai ieftină decât cu mașina sau alt mijloc de transport. Și cu siguranță au și trăit-o mai intens ”cu vântul în plete” și cu adrenalina la maxim.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: