AcasăActualitateUn nou oraș plutitor se construiește în Maldive!

Un nou oraș plutitor se construiește în Maldive!

Un nou oraș se ridică deasupra apelor Oceanului Indian. Într-o lagună turcoaz, la doar 10 minute cu barca de Male, capitala Maldivelor, se construiește un oraș plutitor, suficient de mare pentru a găzdui 20.000 de oameni.

”Coralul creier” este modelul după care a fost proiectat. Orașul va fi format din 5.000 de unități plutitoare, inclusiv case, restaurante, magazine și școli, cu canale între ele, relatează CNN. Primele unități vor fi dezvăluite luna aceasta, locuitorii începând să se mute la începutul lui 2024, iar întregul oraș urmează să fie finalizat până în 2027.

Proiectul, un joint venture între dezvoltatorul imobiliar Dutch Docklands și Guvernul Maldivelor , nu este conceput ca un experiment sălbatic sau o viziune futuristă: este construit ca o soluție practică la realitatea dură a creșterii nivelului mării.

Un arhipelag de 1.190 de insule joase, Maldive este una dintre cele mai vulnerabile națiuni ale lumii la schimbările climatice. Optzeci la sută din suprafața sa de uscat se află la mai puțin de un metru deasupra nivelului mării și, cu nivelurile proiectate să se ridice până la un metru până la sfârșitul secolului, aproape întreaga țară ar putea fi scufundată.

Proiectul din Maldive își propune să realizeze ambele, construind un oraș pentru 20.000 de oameni, în mai puțin de cinci ani. Au fost lansate și alte planuri pentru orașe plutitoare, cum ar fi Oceanix City, din Busan, Coreea de Sud, și o serie de insule plutitoare de pe Marea Baltică, dezvoltate de compania olandeză Blue21, dar niciunul nu concurează la această scară și interval de timp.

Orașul creat de Waterstudio este conceput pentru a atrage localnicii, cu casele sale de culoarea curcubeului, balcoanele largi și priveliștile de la malul mării. Locuitorii se vor deplasa cu bărci sau pot merge pe jos, pot merge cu bicicleta sau pot conduce scutere electrice sau cărucioare, de-a lungul străzilor nisipoase.

Unitățile modulare sunt construite într-un șantier naval local, apoi remorcate până la orașul plutitor. Odată puse în poziție, acestea sunt atașate de o cocă mare subacvatică din beton, care este montată pe fundul mării pe piloni telescopici din oțel, care o lasă să se miște ușor odată cu valurile. Recifele de corali care înconjoară orașul ajută la asigurarea spargerii naturale a valurilor, stabilizându-l și împiedicând locuitorii să simtă răul de mare.

Impactul potențial asupra mediului al structurii a fost riguros evaluat de experții locali în corali și aprobat de autoritățile guvernamentale înainte de începerea construcției. Pentru a susține viața marină, băncile de corali artificiale realizate din spumă de sticlă sunt conectate la partea inferioară a orașului, ajutând astfel la stimularea creșterii naturale a coralilor.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: