AcasăActualitateUn loc desprins parcă din filmul “Hobbitul”, chiar în România!

Un loc desprins parcă din filmul “Hobbitul”, chiar în România!

Te-ai întrebat mereu cum e să locuieşti în acele căsuţe ascunse în pământ, pe care le-am admirat cu toţii în filmul Hobbitul sau în Stăpânul Inelelor? Află că un astfel de loc se află şi în România. Mai exact în comuna Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu. Locaţia se numeşte Pensiunea Dealul Verde, iar cei care i-au trecut deja pragul, pot spune că, pe langă locul parcă desprins din basme, s-au bucurat şi de mancarea delicioasă şi ospitalitatea celor două gazde: Nicoleta şi Sergiu. Doi oameni simpli, însă cu gânduri măreţe. Atât de măreţe şi de bine conturate, încât în urmă cu mai bine de trei ani de zile, au început să prindă contur. Au creat acest loc de vis, cu sufletul şi cu speranţa că va reprezenta pentru cei care le trec pragul, ce înseamnă şi pentru ei. Adică, ACASĂ.

Sătui de agitaţia din Bucureşti şi dornici să-şi pună în practică ideile, cei doi au căutat un loc cu care să rezoneze. Şi după un timp l-au găsit: la 40 de kilometri de Sibiu. Aici au pus bazele “locului de poveste”. Pentru că exact asta este pensiunea Dealul Verde. Un loc în care imaginaţia ta poate să zburde liberă şi indiferent de vârsta pe care o ai, să simţi că eşti într-o lume magică.

Locaţia pune la dispoziţia turiştilor opt camere. Fiecare cu povestea ei. Şi cu numele ei. Prima pe care o descoperim este Camera Agricultorului. De ce acest nume? Ei bine, imediat ce îi trecem pragul avem şi explicaţia. Totul te duce cu gândul în zona agriculturii: tăblia patului decorată cu spice de grâu, lampadarele confecționate din crengi de copac, măsuța reprezentată de un balot de paie încastrat într-o rășină, dulapul realizat din crengi de copac sau chiuveta, confecționată manual din beton acidifiat cu pietre încastrate, sprijinită pe un butoi vechi.

Cea de-a doua opţiune este Camera Fermierului. Dacă te-ai întrebat mereu cum e să locuieşti la o fermă, aici este răspunsul. Tăblia patului de lemn confecționată din gard împletit, cele două felinare de la marinea patului, tălăngile vechi de pe pereţi sau chiuveta realizată dintr-un ceaun recondiționat, toate te duc cu gândul la atmosfera dintr-o fermă.

Mergem mai departe şi descoperim Camera Meşterului. Aici vedem câtă atenţie au acordat proprietarii la detalii. Patul este suspendat cu sfori groase de tavan, măsuța este confecționată din țevi de canalizare și lemn, oglinda este încastrată într-un vârtej de cercuri din metal iar chiuveta este confecţionată din beton.

Următoarea este Camera Tâmplarului. Aici totul scoate în evidenţă îndeletnicirea unui tâmplar: tăblia patului confecționată dintr-o ușă veche, cele două găleți de lemn pe post de noptiere, lustra din lemn pirogravat, veiozele din lemn și sfoară sau chiuveta băițuită din lemn, ancorată de tavan cu sfoară.

Camera cu cea mai plăcută tematică este Camera Artistului. Aici, imediat ce ai trecut pragul uşii, intri într-o lume a artei. Pe tăblia patului atârnă o mulțime de pensule colorate, blatul măsuței pare paleta unui pictor, pe pereţi descoperim mai multe pânze pictate în ulei, în baie găsim un șevalet pe care se sprijină oglinda, iar chiuveta este dintr-un beton colorat.

Foarte căutată de către turişti este Camera Tradiţională. Aici totul inspiră tradiţie. Fie că vorbim despre carpetă țărănească sau năframa de pe perete, fie despre lustra confecţionată din crenguțe pictate sau aplica dintr-o farfurioară pictată şi ea, fie oglinda din baie, confecționată din lemn vopsit, sau chiuveta realizată din lemn vopsit și încastrat într-o rășină care o sigilează, toate te fac să îi mulţumeşti cerului pentru ţara noastră frumoasă şi obiceiurile şi tradiţiile care o definesc.

Ne îndreptăm apoi către Camera Ţesătorului. Aici tăblia patului din lemn sugerează un război de țesut, lustra este confecţionată din ațe împletite, veiozele sunt acoperite de voaluri, măsuța este din conuri de ață colorată iar baie are şi ea mai multe decoraţiuni specifice acestui meşteşug.

Ultima, dar nu cea din urmă, este Camera Fierarului. După cum îi spune şi numele, aproape totul este din fier: veiozele, lustra, tăblia patului, noptierele sau decoraţiunile de pe pereţi.

Pe lângă aceste camere îngropate parcă în pământ, turiştii se pot bucura şi de o mâncare delicioasă preparată cu atâta dragoste de către proprietar, de clipe de relaxare în saună sau în ciubăr, de inspiraţie în atelierul de creaţie, de socializare într-o zonă de lounge sau pur şi simplu de a trăi frumos şi liniştit. Pentru că, până la urmă, despre asta e vorba la Pensiunea Dealul Verde…despre simplitate, linişte şi iubire.

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: