Dacă te numeri printre cei care sunt pasionați de supele cremă, avem o veste pentru tine. Printre cele mai delicioase supe pe care le-am gustat vreodată se numără și supa cremă de ceapă. Da, da..ați auzit bine. Și nu doar că este extrem de delicioasă dar este și foarte sănătoasă. Înarmează-te cu răbdare pentru că îți va lua ceva timp dar rezultatul merită orice efort.
Ingrediente:
- 200 g unt
- 1,5 kg ceapă galbenă
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 1 litru lapte
- 1 litru supă de pui
- 5 linguri făină
- 300 ml smântână de gătit cu 35% grăsime
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper
Mod de preparare:
Se pune o parte din unt(circa 150 grame) într-o cratiță, adăugăm și uleiul de măsline apoi se pune ceapa tăiată julien. Se lasă la foc mare o perioadă de timp suficientă pentru a se carameliza ceapa. Acesta este secretul gustului acestei supe: caramelizarea cepei. Se adaugă apoi vinul și se continuă fierberea.
Separat punem încă o cratiță pe foc în care punem restul de unt în care adăugăm făina iar apoi treptat laptele până se îngroașă. Peste sosul format adăugăm supa de pui fierbinte și continuăm să fierbem sosul nou obținut. După câteva minute adăugăm ceapa caramelizată și lăsăm încă 10 minute la foc domol. Adăugăm la final smântâna de gătit, sarea și piperul și punem totul în blender pentru a obține supa cremoasă. Rezultatul: o supă din care cu siguranță vei cere și a doua porție.