AcasăActualitateUcrainenii acceptă locuri de muncă pe care românii le refuză!

Ucrainenii acceptă locuri de muncă pe care românii le refuză!

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a făcut publice datele privind situația încadrării pe piața muncii a cetățenilor ucraineni, prin intermediul acestei instituţii. Din aceste date se observă faptul că aproape 600 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere și mediere pe piața muncii. Dintre aceștia 354 sunt nou angajați pe piața muncii prin intermediul ANOFM.

Meseriile alese de cetăţenii ucraineni sunt: confecţioneri cablaje auto, specialiști industria auto, confecţioneri indutria textilă, muncitori în domeniul construcțiilor, violonist, şofer, meserii din industria Horeca sau reprezentanți comerciali.

În toată ţara, 230 angajatori și-au arătat disponibilitatea expresă de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 3.703 locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane. Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele ANOFM au fost în judeţele: Suceava (74), Arad (72), Bistriţa-Năsăud (67), Bihor (47), București (40), Timiş (39) etc.

Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt:

– restaurante; fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp); fabricarea încălţămintei; fabricare echipamentelor electrice pentru autovehicule; fabricare material rulant.

Iar meseriile oferite sunt:

– muncitori necalificaţi în diferite domenii; ambalator manual; confecționer-asamblor articole din textile; lucrător bucătărie, ajutor ospătar etc.

“Cetățenii ucraineni pot fi încadraţi în muncă fără avizul de angajare, pot beneficia și de măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă, precum şi de protecţie în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege pentru cetăţenii români, cu condiția înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti. Precizăm că, ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, formare profesională, servicii de asistență EURES.” au precizat reprezentanţii ANOFM.

În prezent, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt disponibile peste 37.000 locuri de muncă la nivel naţional.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: