AcasăActualitateTu ştii ce bei? Vezi cât de periculoase sunt pliculeţele de ceai!

Tu ştii ce bei? Vezi cât de periculoase sunt pliculeţele de ceai!

Plicurile de ceai conțin sute de urme genetice de la gândaci, păianjeni sau muște. Asta au descoperit oamenii de ştiinţă în urma unui studiu realizat în Germania. De exemplu, într-un singur plic de ceai verde cercetătorii au descoperit rămășițe de la 400 de specii.

La fel cum oamenii lasă urme de salivă sau de piele peste tot pe unde merg, așa fac și aceste specii. Oamenii de știință germani au analizat 40 de probe de ierburi uscate găsite la vânzare în magazine: mușețel, ceai verde, mentă și chiar pătrunjel. Și au descoperit rămășițe de la 1.200 de specii diferite. Adunate, peste 3.200 de nevertebrate.

Printre ele se numără muște, purici, păianjeni, gândaci sau fluturi. Toate acestea s-au așezat ori au consumat din frunze înainte să fie culese, se arată în studiu.

Plantele au fost uscate fără să fie spălate și apoi mărunțite, iar probele de ADN s-au împrăștiat peste toată cantitatea de ceai. Experții spun că din urmele găsite pot să afle informații esențiale despre locul în care au fost crescute plantele și dacă au fost tratate cu pesticide, precum și despre relația dintre plante și insecte.

De asemenea,potrivit InfoCons, un plic de ceai poate conţin până la 9 E-uri. Și nu este totul. Cantitatea de zahăr care se găsește în aceste plicuri poate fi de 87%. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile de răceală sunt: E100, E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar de categoria coloranților sintetci azoici), E330 (aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor și potențiator de aromă).

Specialiştii spun că ceaiurile vrac sunt mai sănătoase și mai gustoase decât cele amabalate, chiar dacă necesită un efort mai mare pentru preparare.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: