Pentru că luna februarie este considerată luna îndrăgostiţilor, mereu întâmpinăm probleme când vine vorba de cadouri pentru persoana iubită. Mai uşor este pentru doamne, care dacă îşi pun în practică abilităţile culinare, cuceresc şi cel mai insensibil bărbat. Iar când vine vorba de dulciuri, atunci chiar le-am câştigat inima. Iată o reţetă care nu doar că este delicioasă, dar conţine şi ingrediente sănătoase.
Tortul cu morcovi sau mai pe englezeşte, Carrot Cake
Avem nevoie de:
- 3 ouă
- 100 gr zahăr
- 100 gr făină
- 130 gr morcov ras
- 60 gr unt
- 60 gr nuci pecan prăjite
- 50 gr stafide+portocală confiată
- Scorţişoară, nucşoară, anason
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
Ouăle se separă iar albuşurile se bat cu zahărul până când se deschid la culoare şi cresc în volum. Separat se freacă gălbenuşurile iar apoi se combină compoziţiile. Cernem făina, scorţişoara şi praful de copt. Se adaugă untul topit şi răcit iar apoi se încorporează morcovul, nucile şi stafidele. Compoziţia se toarnă în forma de copt şi se coace 30-40 de minute la 180 de grade.
Pentru cremă avem nevoie de:
- 500 gr brânză ricotta şi mascarpone
- 100 gr zahăr pudră sau orice îndulcitor preferaţi
- Coajă de portocală
- Vanilie
Crema este atât de simplă, încât nu necesită decât mixarea tuturor ingredientelor până când se formează o cremă fină. Se ansamblează apoi tortul şi se bagă la frigider pentru cel puţin o oră. Pentru ornatul tortului, fiecare îşi pune imaginaţia la contribuţie.