Se spune că supa de linte este superlativul pentru vegetarieni, iar acest titlu este pe deplin justificat. Lintea este un aliment foarte sănătos care nu ar trebui să lipsească din alimentația curentă a nici unuia dintre noi. Lintea, și toate mâncărurile cu linte, sunt bogate în carbohidrați, fibre și proteine. În plus, supa este o foarte bună formulă pentru hidratare. Și, dacă mai vrei un argument în plus află că se spune că Iisus a binecuvântat lintea supa de linte.
Iată care sunt beneficiile incredibile din supa de linte
Supa conține mari cantități de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, acid folic, tiamina, sodiu, zinc și vitamina B1. În plus, este o sursă sănătoasă și ieftină de proteine, fibre, fier și minerale. Supa de linte vindecă bolile hepatice, răcelile și scade febra. Hipocrate le-a spus pacienților cu probleme hepatice să mănânce linte. Supa de linte este recomandată celor care vor să se recupereze după o boală acută virală și celor care sunt răciți sau au febra. Combinația de minerale este secretul care face din supă de linte un adevărat medicament.
Dieta simpla cu supa de pui
Supa este foarte hrănitoare, fără să aibă un număr mare de calorii. Combinația între linte și supă de pui se consideră că este alimentul perfect care îți aduce toți nutrienții de care ai nevoie.
Totul despre carbohidrati
Supa de linte se poate prepară în zeci de felui. Se combină bine cu toate legumele, merge bine alături de carne de pui și vită și se potrivește și cu peștele. Această supă sănătoasă este bună de mâncat și atunci când îi adaugi numai ceapă, usturoi, ghimbir, sare și piper negru pentru gust. Îi poți adaugă legume: morcovi, cartofi, pătrunjel, țelină și frunze de dafin. Unii pun și suc de lămâie, oțet, ulei de măsline, unt, smântână sau iaurt, în funcție de gust, pentru a face din supă de linte o masă completă și hrănitoare.
Reţetă de supă sau ciorbă de linte:
INGREDIENTE
300 gr. linte uscata (pe care o tinem de seara pana dimineata la hidratat in apa rece)
1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe (radacina de telina, morcov, patrunjel)
3 linguri de ulei
2 cepe portivite
2 ardei rosii
1 foaie de dafin
1 lingura pasta de tomate
cateva boabe de piper
maghiran uscat
frunze proaspete de telina, marar, patrunjel
cca 4 l apa
sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE RETETA:
Lasam de seara pana dimineata lintea la hidratat in apa rece. Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt. Calim ceapa si ardeiul in ulei la foc mic. Adaugam pasta de tomate, foaia de dafin, condimentele, mai lasam 2-3 minute la calit apoi adaugam zarzavatul pentru ciorba, lintea scursa din apa in care s-a hidratat si completam oala cu apa. Lasam sa fiarba totul la foc mic pana fierb toate legumele.La final presaram verdeata tocata marunt, lasam cateva minute oala acoperita (cu focul stins) sa se intrepatrunda aromele si servim.
Pofta buna!