AcasăActualitateSuntem săraci, dar nu ne place munca! România, țara asistaților sociali, a...

Suntem săraci, dar nu ne place munca! România, țara asistaților sociali, a șomerilor și a politicienilor corupți!

Suntem un popor de leneși. Nu o spunem noi, o spun cifrele. Tot mai mulți români trăiesc de pe urma ajutorului social de la stat. Sute de mii de oameni refuză să își găsească un loc de muncă, se mulțumesc să aștepte lună de lună acești bani și trăiesc liniștiți.

Într-un raport al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială efectuat la începutul anului 2022, reiese faptul că aproape 160.000 de persoane din România primesc ajutor social de la stat. Printre județele cu cei mai mulți asistați sociali se numără: Dolj(10.132), Bacău(8.910), Buzău(7.798), Vaslui(7.260) și Teleorman(7.380). La polul opus, județele cu cei mai puțini asistați sociale sunt București(234) și Ilfov(888). Cine să ne mai creadă că suntem o țară săracă, dacă în doar o lună de zile statul cheltuiește cu acești asistați sociali, suma de 41.562.189 lei. Tot din aceste date reiese că o persoană primește 142 RON, două persoane primesc 255 RON, trei persoane primesc 357 RON, patru persoane primesc 442 RON, cinci persoane primesc suma de 527 RON.

Sărăcia este una dintre problemele majore ale României. Statistica arată că zece procente din populație trebuie să trăiască în fiecare lună cu mai puțin de cinci euro pe zi. Potrivit datelor oficiale ale INS, la nivelul anului 2020, rata sărăciei a fost în România de 23,4%, ceea ce plasează țara noastră în topul celor mai sărace țări din Uniunea Europeană.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: