AcasăActualitateSuferi de insomnie? Tehnici de îmbunătăţire a somnului, la îndemâna oricui!

Suferi de insomnie? Tehnici de îmbunătăţire a somnului, la îndemâna oricui!

Nu există om care să nu se fi confruntat, măcar o dată în viaţă, cu insomnia. Această tulburare obișnuită de somn poate face dificil să adormi și te poate ţine treaz chiar şi întreaga noapte. Potrivit statisticilor, o treime din adulţii supuşi sondajelor au declarat că s-au confruntat cu insomnia pe termen scurt. Iar aproximativ 10 la sută dintre oameni suferă de insomnie cronică, ceea ce înseamnă că le este greu să obțină un somn odihnitor în cel puțin trei nopți pe săptămână, pe o perioadă de cel puţin trei luni. Deși unele medicamente și probleme de sănătate, cum ar fi depresia și hipertiroidismul, pot avea drept rezultat insomnie, stresul, anxietatea, dieta sau vârsta sunt, de asemenea, factori declanşatori.

Deşi ne-ar rezolva problemele somnului pe termen scurt, somniferele nu sunt tocmai recomandate, asta pentru că necesită o anumită precauție. Ne pot da stări de mahmureală a doua zi sau mai rău, putem deveni dependenţi şi luate pe termen lung ne afectează ca un drog. Pentru a nu ajunge la asta, iată câteva trucuri care ne salvează de nopţile albe:

  1. A fi activ fizic este esențial pentru a dormi bine. Dovezile din ce în ce mai numeroase arată că persoanele care fac sport în mod regulat au tendința de a dormi mai bine decât cei mai leneşi.
  2. Dacă te trezești în mod constant întins în pat cu mintea năucindu-ți, stresul ar putea să-ți fure capacitatea de a adormi. Aşa că încearcă pentru o perioadă să nu te mai stresezi din orice şi vei vedea că nopţile albe vor rămâne o amintire.
  3. O baie caldă, cu săruri de baie, reprezintă cel mai bun mod de a-ti relaxa corpul şi de a elimina toxinele. Însă nici aici nu trebuie să exagerezi. Dacă stai prea mult timp în apa fierbinte, te vei simti fara pic de vitalitate.
  4. Un masaj făcut înainte de somn poate face minuni. Mişcările lente, dar ferme, te ajută să scapi de tensiunea din muşchi şi să-ţi asigure un somn odihnitor.
  5. Ar putea părea surprinzător, dar lucrurile pe care le mănânci şi le bei ar putea juca un rol important în a adormi liniștit. Pentru a ajuta la combaterea insomniei, ia în considerare adăugarea unora dintre aceste alimente în meniul tău de cină sau gustarea de seara: brânză, migdale, somon, biscuiţi din cereal integrale, cireşe, banana sau lapte dregresat.
  6. Muzica lentă sau chiar muzica special creată ca să te ajute sa adormi, ar putea fi de mare ajutor. În felul acesta te vei relaxa şi vei uita de tot ce îţi ţine somnul la distanţă.
  7. Alege o poziţie de somn care te relaxează. Specialiştii ne recomandă să dormim pe spate, fiind poziţia în care corpul se relaxează cel mai bine. Dacă adori să dormi pe o parte, atunci alege partea dreaptă, nicidecum cea stangă. Şi evită să dormi pe burtă.
  8. Reduceți temperature în camera. Majoritatea experților sunt de acord că temperatura ideală pentru somn este undeva între 16 și 22 de grade Celsius.
  9. Încearcă să adormi la aceeaşi oră în fiecare zi. Corpului tău ii place rutina, aşa că fixeaza-ti o oră de culcare şi respect-o.
  10. Evită să te uiţi la televizor înainte de culcare. Când ne uităm la televizor, mintea noastră este stimulate iar somnul întârzie să apară.

Cel mai important, dacă ne dorim nopţi cu adevărat liniştite, este să ne gândim serios să ne schimbăm stilul de viață, să ne modificăm comportamentul reducând cafeina si alcoolul, fă mişcare în aer liber şi mai ales, redu stresul.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: