AcasăActualitateŞtiaţi că puteţi slăbi cu zer? Iar beneficiile acestui produs nu se...

Ştiaţi că puteţi slăbi cu zer? Iar beneficiile acestui produs nu se opresc aici!

Dacă doriţi să scăpaţi de câteva kilograme în plus, zerul este de mare ajutor. El conţine un adevărat arsenal de substanţe care intensifică arderile şi scad ţesutul gras. Nivelul ridicat de calciu favorizează arderea grăsimilor şi duce la scăderea în greu­tate. Cel mai eficient zerul proaspăt, nefiert. Acasă îl puteți obține dacă puneți la scurs lapte acru.

O dietă cu zer nu este foarte greu de ţinut, mai ales pentru cei care adoră gustul acrisşor al produsului obţinut în urma fabricării brânzeturilor, după ce substanţele lichide se scurg.

Dieta: trei zile    pe săptămână,    în­lo­cuiți    masa de seară cu două căni cu zer. În cele­lal­te zile, beţi    câ­­te o cană    de zer, de 3 ori    pe zi, cu 30 de mi­nute înainte de me­se. În a­ceas­tă perioadă, e­vi­tați alimentele cu zahăr, sare și gră­simi.    Dieta se ţine timp de o lună, la capătul căreia veţi avea cu 4-5 kg mai puţin.

Nu doar persoanele care vor să slăbească trebuie să ştie cât de sănătos este zerul din lapte de vacă sau lapte de capră, ci şi acelea care nu au un ten perfect sau se înroşesc repede. Mai mult, beneficiile lui sunt cunoscute de pe vremea străbunicilor care foloseau acest preparat aproape zilnic, fie mâncăruri sau simplu la mic dejun.

Datorită faptului că este bogat în acid orotic (vitamina B13), care contribuie la curăţarea vaselor de sânge şi la scăderea nivelului de cholesterol, zerul detoxifică organismal, protejează flora intestinală, îmbunătăţeşte digestia şi curaţă organismul de toxinele acumulate în timp.

Ce boli vindecă cura cu zer de lapte:

– Bolnavii de rinichi sunt avantajaţi dacă beau zer de lapte.

În afară de faptul că favorizează eliminarea urinei în cantitate mare (diuretic), el ajută şi la concentrarea urinei, adică se elimină din organism toate otrăvurile.

– Cura cu zer de lapte este benefică. Având atâtea proprietăţi folositoare, zerul de lapte este întrebuinţat mult în curele de dezintoxicare a organismului.

În artritism – boală care reprezintă o intoxicaţie cronică a organismului, prin substanţe toxice provenite din alimentaţie

– cura cu zer de lapte aduce ameliorări vizibile.

– În bolile infecţioase, gripă, pneumonie, febră tifoidă, scarlatină, zerul e, de asemenea, folositor, contribuind la lupta împotriva congestiei ficatului şi a rinichilor şi împotriva intoxicaţiilor, favorizând şi diureza (urinarea).

– Rezultate bune se obţin şi prin administrarea zerului de lapte în bolile tubului digestiv, ca în dispepsii, constipaţii, fermentaţii intestinale, autointoxicaţii.

Cei cu pietre la ficat ori la rinichi profită, de asemenea, de cura cu zer de lapte, bând în fiecare dimineaţă un pahar cu zer de lapte.

Cei care abuzează de mese copioase, precum şi cei care au ureea crescută în sânge trebuie să urmeze cura cu zer de lapte. Chiar şi copiii mici şi sugarii care suferă de constipaţie pot consuma zerul de lapte, obţinându-se rezultate mulţumitoare.

– Cura cu zer de lapte este benefică și în cazul intoxicațiilor. În intoxicaţiile cu plumb ori tutun, zerul de lapte ajută la curăţarea organismului.

– Zerul de lapte conține bacterii probiotice, asemenea kefirului sau iaurtului. Acestea sunt extrem de benefice deoarece ajută digestia și ameliorează simptomele pe care le dă sindromul colonului iritabil.

– Sistemul imunitar este, de asemenea, întărit cu ajutorul aminoacizilor și proteinelor din zerul de lapte, ceea ce este de folos și asmaticilor.

– Zerul de lapte este de folos și în caz de insomnie, ne ajută să avem parte de un somn odihnitor, deoarece relaxează mușchii.

– Suplimentele de proteine din zer de lapte oferă o rezistență mai mare la exercițiile fizice, îmbunătățesc sinteza proteinelor în mușchi și contribuie la creșterea masei musculare.

Zerul, beneficii încă din cele mai vechi timpuri!

Zerul e cunoscut încă din vremurile Greciei Antice. Se spune că Afrodita obişnuia să se scalde în băi cu zer. Hipocrate îl recomanda ca pe un mijloc eficient în lupta cu tuberculoza, hepatita si afecţiuni ale pielii. În secolul XVIII, în Europa au fost înfiinţate instituţii speciale de învăţământ, unde se studiau capacităţile terapeutice ale acestui produs. Însă zerul a fost dat uitării pentru multă vreme, rămânând doar în reţetele populare. Femeile utilizau lichidul rămas după obţinerea brânzei de vaci pentru curăţarea tenului, ca lichid de diluţie pentru clătite, la acrirea ciorbelor sau îl foloseau pentru prepararea diverselor bauturi răcoritoare ori a deserturilor.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: