AcasăActualitateŞtiai că există lacul care fierbe? O experienţă pe cât de inedită,...

Ştiai că există lacul care fierbe? O experienţă pe cât de inedită, pe atât de periculoasă!

Planeta noastră are o mulțime de locuri speciale, pe care cu toții ar trebui să le vizităm măcar o dată în viață. Există un lac din Dominica, o țară insulară din Caraibe, cu totul special: Lacul care fierbe. Apa are 95 de grade Celsius, iar scăldatul e sinonim cu moartea. Lacul este un cazan de apă clocotită de un albastru-cenușiu care este de obicei învăluit într-un nor de vapori. Lacul este cunoscut drept al doilea cel mai mare lac fierbinte din lume, cu o lungime de 63 m.

Parcul Național Morne Trois Pitons, din Dominica, o țară insulară din Caraibe, este o zonă care are o activitate vulcanică semnificativă. Aici se află 7.000 de hectare de parc, are cinci vulcani, un lac unic, a cărui apă fierbe, și zeci de izvoare termale.

Lacul fierbinte este o caracteristică vulcano-hidrotermală situată într-o zonă de lângă Valea Dezolării din sudul Dominicai. Lacul 15 m adâncime şi este al doilea cel mai mare lac de acest gen din lume, cel mai mare fiind Lacul Frying Pan din Noua Zeelandă.

În starea sa normală de activitate, lacul fierbe, dar ocazional au existat fluctuații ale nivelului apei și ale temperaturii. Din 1876 au fost înregistrate cel puțin opt cazuri de modificări ale nivelului apei din Lacul Fierbinte. Una dintre cele mai recente modificări ale nivelului apei lacului a fost observată între decembrie 2004 și aprilie 2005 și această activitate continuă în secolul XXI. În această perioadă, nivelul apei a crescut și a scăzut de mai multe ori.

Valea Dezolării și Lacul în fierbere însuși sunt considerate locuri de interes pentru localnici și vizitatori din Dominica. Ele fac parte din Parcul Național Morne Trois Pitons, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1987.

Lacul care fierbe, din Dominica, este practic o crăpătură în scoarța terestră care a fost cândva inundată. Potrivit UNESCO, crăpătura în care se află lacul care fierbe este formată în urma activității vulcanice din această zonă și este situată într-o depresiune care este plină cu apă de culoare albastru-cenușiu, cu o temperatură de aproximativ 95 de grade Celsius la mal.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: