AcasăActualitateStațiunea Văliug, una dintre comorile Banatului!

Stațiunea Văliug, una dintre comorile Banatului!

Localitatea Văliug din județul Caraș-Severin este situată la poalele masivului Semenic și este una dintre cele mai frumoase zone naturale din Banat, dar și din întreaga țară. Așadar, este o destinație numai bună pentru următoarea ta escapadă în care să îți încarci bateriile.

Stațiunea Văliug se află pe cursul râului Bârzava, la o aproximativ 30 de kilometri distanță de Reșița. Principala atracție a sa este lacul de baraj cu același nume care este înconjurat de munți îmbrăcați în păduri de foioase, oferind un peisaj spectaculos vizitatorilor. Acesta a fost amenajat în anul 1953 și este un loc destinat relaxării, unde turiștii au o mulțime de opțiuni în acest sens precum cea de a sta la plajă, de a se scălda și a practica diferite sporturi acvatice.

Barajul Văliug a fost construit în anul 1909 pentru producerea de energie electrică și pentru alimentare cu apă. Are o suprafață de 12.6 ha și o adâncime maximă de 25 m.

În anul 2012 lacul a fost golit pentru efectuarea unor lucrări de întreținere a barajului. Lacul a fost reumplut în mod natural în anul 2013.

Lacurile de la Văliug au ajuns la australienii de la Macquarie - Caon.ro

Ce poți face la Văliug în funcție de sezon?

Văliug este admirată pe întreg parcursul anului de către turiștii care vor să se bucure de aer curat, momente de recreere în natură și priveliști unice. Pe timp de iarnă aceștia pot practica diverse sporturi precum schi alpin, schi de tură și snowboard. Pârtia Casa Baraj (Văliug) este accesibilă începătorilor, având aproximativ 800 m lungime și este conectată de pârtia Semeniuc printr-un drum forestier.

Sezonul cald este ideal pentru plimbări în natură, relaxare la soare, activități acvatice și descoperirea împrejurimilor, căci ai la dispoziție o mulțime de trasee în acest sens. De exemplu, îți propunem să explorezi peșterile Gaura Turcului și Peştera Comarnic, precum și lacul Trei Ape și localitatea Gărâna, aflată la doar câțiva kilometri distanță. Cu toate că este o destinație perfectă pentru relaxare, petrecăreții au o numeroase opțiuni de a se bucura din plin de experiență. Casa Baraj Ponton este renumită în toată țara pentru evenimentele sale diverse.Văliug - Casa Baraj | Epicvisits

De asemenea, această zonă este recunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate, fiind recomandată în special persoanelor cu afecțiuni endocrine și respiratorii, precum și celor care suferă de nevroze astenice.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: