AcasăActualitateStare de urgență în Italia. Vezi motivul!

Stare de urgență în Italia. Vezi motivul!

Italia se confruntă cu o situație fără precedent în ultimii 70 de ani. Seceta extremă a pus stăpânire pe nordul și centrul țării, iar în regiunea Lombardia a fost decretată stare de urgență.

Apele celor mai importante râuri au scăzut în debit și cu 50 la sută, iar 125 de municipalităţi au limitat, chiar întrerupt deja alimentarea locuinţelor în timpul nopţii. Italienii nu mai au voie să-și spele mașinile, să își ude florile, și cu atât mai puțin să-și umple piscinele.

Premierul Lombardiei, Attilio Fontana este primul care a luat măsuri drastice în contextul secetei istorice. Limitarea folosirii apei de către populație, până pe 31 august, a fost decisă după ce fluviul Pad, cel mai lung din Italia, a scăzut dramatic. În aceste condiții, oamenii nu mai au voie să își spele mașinile, să-și umple piscinele sau să-și ude grădinile cu flori sau legume, iar amenzile pentru cei care încalcă această regulă sunt de la 25 la 500 de euro. Alte trei provicii, Piemont, Veneto and Emilia-Romagna se pregătesc să ceară declararea stării de urgență.

„În 25 de orașe din provincia Bergamo, apa potabilă este transportată cu cisterne care umplu rezervoarele. Iar, în regiunea Piemont, o sută de orașe sunt alimentate la fel.” a declarat Meuccio Berselli, director al autorităţii fluviului Pad

Seceta extremă afectează grav și producția de energie electrică, riscând să complice și mai tare lupta Italiei pentru a atinge independența energetică.

Autoritățile spun că situația amenință 30% din producția fermelor italiene, iar pagubele se ridică deja la două miliarde de euro. Potrivit specialiștilor criza este provocată de schimbările dramatice ale climei, dar și de consumul nesăbuit de apă din unele industrii.

De efectele dramatice ale temperaturilor foarte ridicate nu a scapăt nici Franța, unde 13 departamente din sud-vest au fost plasate sub cod portocaliu de caniculă, iar alte 19 se află într-o situație de „risc major”. Valul de căldură saharian a topit deja Spania, care se confruntă cu temperaturi caniculare încă de săptămâna trecută. Au fost peste 42 de grade la umbră.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: