AcasăSănătateSpecialiștii ne dau vestea: berea consumată cu moderație poate stopa procesul de...

Specialiștii ne dau vestea: berea consumată cu moderație poate stopa procesul de îmbătrânire!

Ne dorim cu toții să râmânem mereu tineri sau cel puțin să întârziem pe cât posibil acest lucru. La o simplă documentare aflăm că antioxidanții ne ajută în lupta noastră împotriva îmbătrânirii. Și dacă nu știați, aflați că sunt alimente care conțin acești antioxidanți despre care știm că sunt substanțe care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi. Ce sunt radicalii liberi? Sunt substanțe reziduale produse de celule pe măsură ce organismul procesează anumite alimente și reacționează la mediul înconjurător. Dacă organismul nu poate procesa și elimina eficient radicalii liberi, are loc un dezechilibru recunoscut și sub denumirea de stres oxidativ. Din fericire, există multe surse de antioxidanți, naturali sau artificiali, care se găsesc cu precădere în plante, fructe și legume, nuci și semințe, cereale integrale și în unele tipuri de carne.

„Principalul rol al antioxidanților în organism este de a preveni deteriorarea celulelor produsă de oxidanți, care pot avea efecte nocive asupra ADN-ului, proteinelor și lipidelor din organism. Acest stres oxidativ apare atunci când numărul de oxidanți depășește bariera protectoare din organism. Din fericire, antioxidanții se găsesc în alimente care probabil fac deja parte din dietă, cele trei surse principale de vitamine antioxidante provin din vitamina C, vitamina E și beta-caroten. Așadar, asigurați-vă că meniul zilnic include fructe și legume cât mai colorate, în special nuanțe de violet, albastru, roșu, galben și portocaliu”, spune dr. Corina Zugravu, Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Berea consumată moderat – sursă de antioxidanți

Berea este compusă din ingrediente 100% naturale, iar datorită hameiului și malțului poate fi considerată o sursă de antioxidanți. Un ingredient esențial în fabricarea berii de peste 1.000 de ani, hameiul a fost folosit cu scopuri medicinale încă din epoca medievală. Conform unei cercetări realizate de dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, aproximativ 30% din antioxidanții berii provin din hamei. Conținutul său de substanțe bioactive diferă, însă este recunoscut pentru puterea sa antioxidantă.

Efectul antioxidant al berii a fost confirmat și de un studiu realizat în România sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție conform căruia un consum moderat de bere poate stimula puterea antioxidantă a organismului și nu influențează greutatea corporală. Compușii antioxidanți ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, fiind foarte solubili în alcoolul pe care berea îl conține și se absorb mult mai repede în organism.

Spanacul – un superaliment

Spanacul este considerat un superaliment datorită abundenței sale de antioxidanți sănătoși. Frunzele de spanac sunt o sursă excelentă de antioxidanți vitali, vitamina A, vitamina C și flavonoide antioxidante, cum ar fi luteina, zeaxantina și beta carotenul. Vitamina C este necesară pentru sistemul imunitar al organismului, ajutând la dezvoltarea rezistenței împotriva infecțiilor și la combaterea radicalilor liberi. În plus, este o legumă cu un conținut scăzut de calorii, bogat în nutrienți care contribuie la sănătatea oaselor, ochilor și a părului. Datorită luteinei, poate îmbunătăți sănătatea inimii și reduce riscul de cancer.

Fasole – conținut ridicat de fibre

Fasolea face parte din categoria leguminoaselor, este un produs accesibil și sănătos, și totodată, una dintre cele mai bune surse vegetale de antioxidanți. Fasolea conține aminoacizi și proteine ​​pe care organismul le folosește pentru a vindeca și pentru a face țesuturi noi, de exemplu pentru oase, mușchi, păr, piele și sânge. Plină de fibre și proteine, fasolea reprezintă un element principal în dietele pe bază de plante, cum ar fi cele vegetariene și vegane.

Ciocolata neagră, 70% cacao – bogată în antioxidanți

Flavonoidele regăsite în boabele de cacao acționează ca un antioxidant și pot contribui la prevenirea cancerului, pot îmbunătăți sănătatea inimii și ajută chiar și la pierderea în greutate. Consumată în cantități mici, ciocolata neagră cu minimum 70% cacao poate avea și alte beneficii suplimentare pentru sănătate, precum îmbunătățirea memoriei și prevenirea pierderii acesteia. În plus, stimulează într-un mod pozitiv starea generală de spirit.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: