AcasăActualitateŞoferii au găsit soluţia pentru a circula mai ieftin!

Şoferii au găsit soluţia pentru a circula mai ieftin!

Pe măsură ce prețurile în creștere la benzina și motorină continuă să afecteze șoferii, tot mai mulţi oameni caută surse alternative de alimentare care pot contribui la reducerea costurilor de combustibil. Aşa că preţul mare al carburanţilor îi forţează pe mulţi să caute variante de a economisi. Deşi sunt costisitoare, instalaţiile GPL sunt la mare căutare. În service-urile auto se lucrează la foc continuu, iar pentru a prinde un loc, şoferii trebuie să aştepte mai multe zile.

Opțiunea şoferilor, care devine din ce în ce mai populară, este alternativa kitului de instalatie GPL — un tip de combustibil care nu numai că este mai ieftin, dar este și ușor de transformat pentru a fi acceptat de vehiculul dumneavoastra.

Cu ajutorul instalaţiei GPL, vă puteți moderniza rapid și ușor autoturismul pentru a fi compatibil cu GPL auto, oferindu-vă acces la o sursă de combustibil fiabilă și ieftină, comparativ cu benzina sau motorina.

Gazul petrolier lichefiat, cunoscut cel mai adesea sub acronimul de GPL sau AutoGas, este un amestec prezent în gazele naturale sau dizolvate în petrol. Componentele gazoase din care este alcătuită instalatia GPL, propanul și butanol, sunt ușor de lichefiat, de unde și denumirea generală a carburantului rezultat din acest amestec.

Autoturismele cu instalatie GPL sunt duale, în sensul în care pot fi alimentate atât cu combustibil auto GPL, cât și cu benzina sau motorină, în funcție de configurația autoturismului. Cu toate acestea, kitul unei instalatii GPL funcționează diferit de la un tip de carburant la altul.

În cazul motoarelor pe benzina, dacă rezervorul cu instalatie GPL se epuizează, sistemul trece manual sau automat la modul benzina, fără ca șoferul să perceapă acest lucru, cu excepția unui indicator luminos.

În cazul unui rezervor alimentat cu motorină, sistemul electronic al acelei masini face ca instalatia GPL și motorina să se amestece în proporții corespunzătoare. Acest amestec se simte în momentul în care șoferul forțează turațiile de motor.

În medie, economia de combustibil reprezintă aproape jumătate din costul total de funcționare al unei mașini. Așadar, atunci când faceți selecția, este important să alegeți un vehicul auto fiabil și, bineînțeles, unul pentru care opțiunea unei instalatii GPL este posibilă.

Avantaje și dezavantaje ale instalatiilor pe gaz

La nivel de consum, instalatiile GPL pentru autovehicule sunt concepute pentru a fi extrem de eficiente și ușor de utilizat. Componenta principală a unei instalatii GPL tipice este un rezervor care se află în portbagajul mașinii, care găzduiește gazul și îl face să circule direct către motor.

Pentru a asigura o funcționare fără probleme, acest sistem încorporează mai multe module de siguranta, cum ar fi regulatoare de presiune, filtre, un mecanism de închidere automată în caz de defecțiune și multe altele.

În general, aceste caracteristici fac dintr-o instalatie GPL o alegere excelentă pentru oricine cauta o masina buna, fiabilă și fără probleme la alimentarea cu carburant. Dacă sunteți în căutarea unei eficiențe sporite a carburantului, montajul instalatiei GPL este o alegere buna de luat în calcul atunci când vă doriți să scădeți din pretul pe combustibil.

Deși investiția inițială pentru o instalaţie GPL poate fi mai mare decât costul benzinei sau al motorinei, economiile pe termen lung fac din GPL o alegere mai economică. Pe lângă faptul că este mai ieftin la pompă, GPL-ul arde, de asemenea, mai curat decât alți combustibili, ceea ce poate economisi bani la întreținere și reparații.

O instalaţie GPL tipică necesită un buget cuprins între 500 și 1000 de euro, în funcție de caracteristicile motorului (dacă este cu injectie unică sau multipunct). Totuși, un calcul atent arată că la nivel de pret și costuri, totalul înlocuirii pieselor uzate este mult mai mic decât economiile realizate prin păstrarea combustibilului clasic (benzina sau motorina). În general, un sistem GPL se amortizează în decurs de un an, dacă mașina este utilizată zilnic — după aproximativ 10.000 km.

În plus, indiferent de marca mașinii dumneavoastra, orice autoturism pe bază de instalatie GPL ofera mai puține noxe și emisii de carbon, fiind în acest fel mult mai prietenos cu mediul înconjurător decât carburantul clasic.

Dezavantajele instalaţiei GPL

Chiar dacă preţul nu reprezintă un impediment pentru montajul unei instalatii GPL, poate că schimbarea radicală a construcției masinii dumneavoastră o va face. Din nefericire pentru posesorii de autoturisme mici, partea de montaj a unei instalatii GPL va ocupa o buna parte a portbagajului autoturismului dumneavoastră.

Montajul unei instalatii GPL pe masini cu care se îndeplinesc sarcini de rutină poate să nu prezinte probleme la nivel de motor și puterea sa. Totuși, dacă dumneavoastră vă știți un împătimit al vitezei și vă face plăcere să accelerați, aceste produse pe gaz ar putea să nu fie o variantă pentru dumneavoastră, fiind problematice la nivel de motor.

Desigur, nu este un dezavantaj uriaș, pentru că nu trebuie să vă gândiți acum că montajul unei instalatii GPL vă va încetini autoturismul, însă trecerea de la 100 km/h la 150 km/h se va face o idee mai greu decât pe varianta clasică de combustibil, cu aproximativ 1,5 secunde mai greu, deci nu este chiar atât de grav, însă poate reprezenta un dezavantaj.

Și, bineînțeles, un alt impediment produs de instalatii GLP este acela că pentru autoturismele diesel, eficiența motorului este mult mai afectată decât a celei pe benzină. Diferit de benzină, motorul diesel va funcționa dual (motorina și auto GPL), iar în acest fel eficiența și consumul vor fi afectate semnificativ, întrucât alimentarea se va face cu ambele tipuri de carburanți.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: