AcasăActualitateȘi tu faci aceste greșeli?

Și tu faci aceste greșeli?

Și tu faci aceste greșeli? E mai bine să prevenim decât se tratăm! Un principiu perfect aplicabil şi în frumuseţe.

Multe dintre probleme apar prin concursul nostru direct. Facem lucruri fără să le ştim toate consecinţele. Iată câteva greşeli des întâlnite (și explicația lor) pentru care există soluţii simple şi rapide, precum şi măsuri de prevenţie.

Nu bei apă după vin sau cafea

Smalţul dinţilor este afectat de alcool şi acizi. De asemenea, alcoolul usucă gura, ceea ce înseamnă mai puţină salivă care să îndepărteze placa şi bacteriile, iar organismul consumă apă pentru a digera alcoolul. Cafeaua e diuretică, iar pentru a menține hidratarea e nevoie de un consum suplimentar de apă. În plus, vinul roşu poate păta dinţii, dar, consumând câteva o gură de apă după fiecare înghiţitură de vin, combaţi deshidratarea, protejezi smalţul dinţilor şi eviți pătarea lor.

Înoţi fără cască

Mai toate piscinele au ca regulă purtarea căştii în timpul scăldatului pentru a preveni căderea firelor în apă, însă această măsură este bună şi pentru a ne proteja părul de agresiunea clorului. Cu cască sau fără, e bine să speli părul şi corpul cu săpun după baia în piscină pentru a îndepărta clorul şi apoi să aplici balsam pe păr şi o cremă pe corp.

Renunţi la balsam

Cele care au părul gras nu mai folosesc balsam după şamponare pentru a preveni îngrăşarea rapidă a părului. Şi e normal, însă vârfurile devin vulnerabile, iar un balsam lejer de tip leave-in va păstra firele netede şi vârfurile sănătoase. Poţi să-l aplici în palmă şi apoi numai pe vârfuri, cu ajutorul degetelor.

Te epilezi înainte de pedichiură

E neplăcut să-ţi afişezi picioarele cu fire de păr în faţa pedichiuristei, însă porii dilataţi sau micile leziuni de pe piele (invizibile cu ochiul liber) pot fi poarta de intrare pentru orice bacterie sau fungi din bazin, ducând la infecţii sau ciuperci. Sfatul specialiştilor este să ne epilăm cu minimum 24 de ore înainte de a merge la pedichiură sau după aceasta.

Încarci faţa cu prea multe produse

În afară de produsele de curăţare blânde, dermatolgii spun că singurele creme necesare pentru îngrijirea tenului sunt cele hidratante şi cele cu protecţie solară, cu spectru larg. Apa tonică poate duce la uscarea pielii şi la iritarea ei, iar în cazul coşurilor putem folosi doar un produs care să conţină acid salicilic sau peroxid de benzoil. Dacă le vom combina, putem irita pielea! E la modă primerul, însă el nu trebuie folosit zilnic, ci doar la ocazii speciale, pentru că blochează porii cât timp este ţinut pe piele. Şi asta este una dintre marile greșeli!

Te speli cu săpun

Bărbaţii, în general, preferă săpunul pentru curăţarea corpului, însă ei au pielea mai groasă şi mai grasă decât noi. Folosind săpunul obişnuit în mod regulat, e posibil să deshidratăm foarte tare pielea şi vom avea nevoie de o cantitate mai mare de cremă sau lapte de corp pentru a compensa uscăciunea. E de preferat să alegi săpunuri speciale pentru pielea sensibilă, bogate în uleiuri care să menţină stratul hidrolipidic protector al pielii, sau să foloseşti geluri de duş, mult mai delicate cu pielea.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: