AcasăActualitateSfaturi pentru îngrijirea Craciuniţelor!

Sfaturi pentru îngrijirea Craciuniţelor!

In perioada Craciunului, Craciunitele ofera o pata minunata de culoare in casele noastre. Sunt un decor ideal. In aceasta perioada, poate fi achizitionata o gama variata de Craciunite din centrele comerciale si florarii. Aceste plante de culoare rosie, roz sau crem sunt pentru noi un simbol al perioadei Craciunului la fel ca vinul fiert, pomul de Craciun sau cozonacii. De-a lungul timpului, Craciunitele au devenit cele mai vandute flori in intreaga lume.

Achizitionarea

Trebuie sa aveti grija atunci cand achizitionati o Craciunita. In majoritatea supermarket-urilor, Craciunitele sunt asezate in zonele de intrare unde sunt supuse curentilor de aer rece. Craciunitele sunt sensibile la frig si exista posibilitatea sa le cumparati deja afectate si, prin urmare sa le pierdeti. Cel mai bine este sa cumparati o Craciunita expusa la vanzare intr-un spatiu cald sau dintr-o florarie.

Cum aleg Crăciunița potrivită

Înainte de a detalia toate regulile privind modul de întreținere, te sfătuim să fii atent la următoarele aspecte atunci când achiziționezi Crăciunița din magazin. În acest mod, poți fii sigur că durata de viață a acesteia va fi una crescută. Planta trebuie să aibă un aspect viguros și frunze dese. Bineînțeles, evită plantele care sunt ofilite sau al căror aspect este neîngrijit. Pământul Crăciuniței trebuie să fie umed, nu ud. Dacă pâmântul este îmbibat cu prea multă apă, acesta va putrezi în scurt timp și planta va muri. În același timp, este contraindicat ca pământul să fie uscat, deoarece este un semn că floarea nu a fost îngrijită corepunzător. Florile mici de la nivelul frunzelor superioare nu trebuie să fie căzute. Evită să cumperi planta dacă aceasta este expusă într-un spațiu friguros. Crăciunița este sensibilă la frig și se ofilește repede dacă nu beneficiază de temperatura adecvată. Odată aleasă planta, solicită vânzătorului să o împacheteze astfel încât să aibă parte de o temperatură constantă până ajungi acasă.

Temperatura optimă pentru Crăciuniță și poziționarea în locuință

După cum am menționat, Crăciunița este sensibilă la frig. Prin urmare, este crucial să îi asigură o temperatură constantă, cuprinsă între 15 și 20°C. În consecință, alege de la început un spațiu luminat și călduros pentru a-i asigura condițiile de care are nevoie. Ai grijă să nu o expui direct la soare ori la curenți de aer rece. Totodată, evită să muți planta din locul în care este obișnuită, deoarece nu iubește schimbările și mutările bruște.

Udarea

Craciunitele trebuie sa fie udate moderat. Udarea excesiva poate cauza plantei aceasta pierzandu-si frunzele. Este indicat sa udati pamantul doar atunci cand acesta este uscat. Cu toate acestea, asigurati-va ca nu se usuca complet. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Dupa udare, apa care se strange in farfuria ghiveciului trebuie indepartata pentru a se evita obturarea hidrica si putrezirea radacinilor. Daca Craciunita incepe sa-si piarda frunzele este semna ca a i s-a pus prea multa apa si ca radacinile incep sa putrezeasca. In aceasta situatie, nu trebuie sa-i mai puneti apa o perioada. Dupa ce pamantul s-a uscat complet incepeti sa udati Craciunita moderat.

Locatia

Pentru o crestere sanatoasa, Craciunita are nevoie de un spatiu cald si luminos. Nu trebuie expusa direct la soare dar nici la curenti de aer rece. Din acest motiv, pervazul nu este solutia ideala pentru pozitionarea Craciunitei.
In perioada verii este necesar ca planta sa nu fie explusa direct la soare. Cu toate astea, daca pervazul are umbra suficienta, se poate pune pe acesta. In timpul ierii cateva raze de soare nu-i face rau plantei. Retineti fapul ca, o Craciunita nu trebuie sa primaesca mai putin de 12 ore soare / lumina astfel incat, frunzele sa se poata colora.

Inflorirea

Cand zilele devin mai scurte, Craciunita incepe sa infloreasca. Pentru a putea sa infloreasca, plantele din anul precedent trebuie sa fie “pacalite” in perioada Craciunului. Deoarece, in aceasta perioada, gospodariile raman iluminate pana tarziu, planta va fi explusa la lumina mai mult timp. Puteti stimula zilele mai scurte prin plasarea Craciunitei intr-o camera intunecata sase saptamani timp de 12 ore sau o puteti acoperi cu o cutie de carton. Acest truc simplu, va ajuta Craciunita sa infloreasca.

Decorarea

In functie de gusturile personale, Craciunita poate fi decorata cu fir de aur sau stelute. Depinde de dumneavoastra daca considerati ca planta este frumoasa natural sau are nevoie de decoratiuni suplimentare.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: