AcasăActualitateSfaturi pentru a ajuta copiii să-şi mențină o greutate normală!

Sfaturi pentru a ajuta copiii să-şi mențină o greutate normală!

Cifrele arată că numărul copiilor cu obezitate a continuat să crească în ultimele două decenii. Obezitatea în copilărie prezintă riscuri imediate și viitoare pentru sănătate.

Părinții îi pot ajuta pe copii să mențină o greutate sănătoasă, asigurându-se că dezvoltă obiceiuri alimentare sănătoase și îşi limitează tentațiile bogate în calorii. De asemenea, aceştia trebuie să îşi ajute copiii să fie activi fizic, să aibă timp redus pe ecranul televizorului sau calculator și să doarmă adecvat.

Scopul copiilor supraponderali este de a reduce rata de creștere în greutate, permițând în același timp creșterea și dezvoltarea normală. Copiii NU ar trebui să urmeze o dietă de scădere în greutate fără consultarea unui furnizor de servicii medicale.

Dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase

Pentru a ajuta copiii să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase:

  • Oferiţi-le o mulțime de legume, fructe și produse din cereale integrale.
  • Includeți în alimentaţia lor lapte sau produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, inclusiv brânza și iaurt.
  • Alegeți carne slabă, carne de pasăre, pește, linte și fasole pentru proteine.
  • Încurajează-ți familia să bea multă apă.
  • Limitați băuturile zaharoase.
  • Limitați consumul de zahăr și grăsimi saturate.
  • Amintiți-vă că micile schimbări în fiecare zi pot duce la succes!

Limitați tentațiile bogate în calorii

Reducerea gustărilor bogate în grăsimi și zahăr sau sărate vă poate ajuta copiii să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase. Permiteți copiilor să mănânce aceste alimente doar rar, astfel încât să fie cu adevărat delicii! Iată exemple de gustări ușor de preparat, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de zahăr, care au 100 de calorii sau mai puțin:

1 cană de morcovi, broccoli sau ardei gras cu 2 linguri de hummus.

Un măr sau o banană medie.

1 cană de afine sau struguri.

Un sfert de cană de ton învelit într-o frunză de salată.

Câteva chipsuri de varză coaptă la cuptor de casă.

Ajutați copiii să rămână activi

Pe lângă faptul că este distractivă pentru copii, activitatea fizică regulată are multe beneficii pentru sănătate, printre care:

Întărirea oaselor.

Scăderea tensiunii arteriale.

Reducerea stresului și a anxietății.

Creșterea stimei de sine.

Ajută la gestionarea greutății.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani ar trebui să fie activi pe tot parcursul zilei. Copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani ar trebui să fie activi fizic cel puțin 60 de minute în fiecare zi. Includeți activitatea aerobă, care este orice lucru care le face inima să bată mai repede. Includeți, de asemenea, activități de întărire a oaselor, cum ar fi alergarea sau săriturile și activități de întărire a mușchilor, cum ar fi cățăratul sau flotările.

Amintiți-vă că copiii imit adulții. Începeți să adăugați activitate fizică la propria rutină și încurajați-vă copilul să vi se alăture.

Reduceți timpul sedentar

Deși timpul de liniște pentru lectură și teme este bine venit, limitați timpul copiilor pentru a se uita la televizor, a juca jocuri video sau a naviga pe internet la cel mult 2 ore pe zi. În plus, specialiştii nu recomandă vizionarea televiziunilor copiilor cu vârsta de 2 ani sau mai mici. În schimb, încurajați copiii să găsească activități distractive de făcut cu membrii familiei sau pe cont propriu, care pur și simplu implică mai multă activitate.

Asigurați-vă că au un somn adecvat

Prea puțin somn este asociat cu obezitatea, parțial pentru că somnul inadecvat ne face să mâncăm mai mult și să fim mai puțin activi fizic. Copiii au nevoie de mai mult somn decât adulții, iar cantitatea variază în funcție de vârstă.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: