AcasăActualitateSemnele de avertizare pe care corpul tău ţi le transmite când ai...

Semnele de avertizare pe care corpul tău ţi le transmite când ai colesterolul ridicat!

Poate nu ştiai dar, corpul tău are nevoie de colesterol, care este o substanță care se găsește în sânge, menită să construiască celulele sănătoase. Cu toate acestea, un colesterol ridicat, înseamnă şi depozite de grăsime în vasele de sânge. Uneori, aceste depozite se pot rupe brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Este esențial să-ți scoți nivelul de colesterol din zona roșie pentru a evita problemele.

Deși nu tot colesterolul este rău pentru organismul tău, tipul cunoscut sub numele de lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) este colesterolul rău și te poate expune la un risc mai mare de probleme de sănătate. Prin urmare, este important să vă mențineți nivelurile sub control prin teste de sânge regulate.

Ce cauzează colesterolul ridicat

Colesterolul ridicat poate fi moștenit sau poate rezulta din alegeri nesănătoase ale stilului de viață, cum ar fi fumatul, inactivitatea sau obezitatea. O dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și uneori medicamentele pot ajuta la reducerea colesterolului ridicat. În mod normal este necesar un test de sânge pentru a identifica nivelurile ridicate de colesterol. Cu toate acestea însă, există câteva semne de avertizare care ne pot ajuta să detectăm colesterolul ridicat încă de la început şi să luăm măsuri:

Amorțeală în picioare

Un semn al colesterolului ridicat ar putea fi senzația de amorțeală. Acest lucru semnalează formarea plăcii în artere și alte vase de sânge. Întreruperea fluxului sanguin poate împiedica sângele bogat în oxigen să ajungă la brațe și picioare, ceea ce duce la durere și o senzație inconfortabilă, de furnicături. Alte semne și simptome ale bolii la nivelul picioarelor pot include crampe, răni care nu se vindecă și senzaţia de picioare reci.

Culoarea unghiilor

Când excesul de colesterol se îngustează sau blochează arterele, limitează fluxul de sânge în diferite părți ale corpului, inclusiv spre unghii. Acest lucru vă poate lăsa unghiile cu linii întunecate sub ele. Acestea sunt linii subțiri, roșii spre maro-roșcat.

Accident vascular cerebral și atacuri de cord

Alte probleme majore care semnalează formarea plăcii pot fi cazurile de accident vascular cerebral și atacuri de cord. O arteră blocată la inimă poate provoca un atac de cord. O arteră blocată la creier poate provoca un accident vascular cerebral. Mulți oameni nu descoperă că au colesterolul crescut până când nu suferă unul dintre aceste evenimente care le pun viața în pericol.

Cum să reduceți colesterolul

Cel mai bun mod de a vă ţine colesterolul sub control este un stil de viață sănătos și medicamente, conform recomandărilor medicului. Astfel, trebuie să:

  1. Evitați consumul de alcool și tutun
  2. Optaţi pentru o dietă săracă în grăsimi saturate și bogată în fibre
  3. Faceți exerciții regulate
  4. Menține o greutate sănătoasă

Iată când este cazul să apelezi la un medic

Potrivit medicilor primul screening pentru colesterolul unei persoane ar trebui să aibă loc între 9 și 11 ani, iar apoi să fie repetat la fiecare cinci ani. Specialiştii recomandă ca screening-urile pentru colesterol să aibă loc la fiecare unu până la doi ani pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 45 și 65 de ani și pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 55 și 65 de ani. Cei peste 65 de ani ar trebui să facă teste de colesterol anual. Persoanele cu factori de risc, cum ar fi antecedente familiale de boli de inimă, fumat, obezitate, diabet, ar trebui să ia în considerare să se testeze mai des.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: