AcasăActualitateSemne că ficatul strigă: AJUTOOOOR!!!

Semne că ficatul strigă: AJUTOOOOR!!!

Ficatul reprezintă organul cu rol esenţial pentru sănătatea întregului corp. Acesta îndeplineşte sute de funcţii, unele dintre ele vitale şi extrem de complexe. De la producerea sucului biliar, până la detoxifierea corpului sau susţinerea sistemului imunitar, când un ficat suferă, ne transmite câteva semnale că e timpul să mergem la medic.

Iată câteva dintre acestea: greaţa după mesele copioase, inflamaţie în partea superioară a abdomenului, sindromul premenstrual intens, dureri de cap şi oboseală cronică, dificultăţi în atingerea sau menţinerea greutăţii ideale, digestie încetinită, balonări, multiple sensibilităţi alimentare, glezne umflate sau mâncărimi ale pielii.Dacă corpul ne transmite aceste semnale, ascultă-l. Renunţă treptat la obiceiurile nesănătoase, consumă suficiente lichide pentru a ajuta ficatul la detoxifiere şi mai ales, odihneşte-te corespunzător. Toate aceste schimbări asociază-le cu suplimente alimentare şi hepatoprotectoare. Încet-încet vei obseva o îmbunătăţire. O mare grijă trebuie acordată şi consumului de medicamente. Ficatul este un organ extrem de mofturos la efectele dăunătoare ale medicamentelor.

Partea bună este că ficatul se remarcă printre celelalte organe ale corpului prin capacitatea sa de regenerare, de reîntregire a celulelor ce au fost distruse în urma unei boli. Dacă vorbim însă de cele cronice, repetate, această putere de regenerare scade însă. Şi când ficatul este bolnav, întreg organismul suferă.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: