AcasăActualitateSemințe de chia vs. semințe de cânepă: care dintre ele ne ajută...

Semințe de chia vs. semințe de cânepă: care dintre ele ne ajută mai bine în lupta pentru pierderea în greutate?

Semințele de chia și semințele de cânepă sunt recunoscute ambele pentru puterile nutritive. Acestea conțin multe fibre, proteine ​​și grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă, care ajută la creșterea imunității și la menținerea sănătății generale.

Pe lângă toate acestea, seminţele fac minuni în gestionarea greutății, ceea ce este o veste excelentă pentru cei care doresc să piardă din kilograme.

Cu toate acestea, înainte de vă hotărî să adăugați aceste semințe în dieta dumneavoastră, trebuie să ştiţi ce le deosebesc şi care sunt valori nutriționale specifice ale fiecăreia. Iată cum funcționează:

Compoziție nutritivă din semințele de chia

100 de grame de semințe de chia conțin 16,5 grame de proteine, 42,1 grame de carbohidrați, 34,3 grame de fibre, 30,7 grame de grăsime și 0 zahăr. Combinația nutrițională bogată în proteine ​​și fibre este cea care contribuie la pierderea în greutate. Pe de o parte seminţele ajută la menținerea organismului energizat și încărcat, pe de altă parte îmbunătățește sațietatea și ține la distanță alimentele nesănătoase.

Compoziția nutritivă din semințele de cânepă

Semințele de cânepă conțin 31,6 grame de proteine, 4 grame de fibre, 8,7 grame de carbohidrați, 49 de grame de grăsime totală și 1,5 grame de zahăr la 100 de grame. Așadar, inimile de cânepă, așa cum sunt numite, sunt extrem de bogate în proteine ​​și conțin o mulțime de grăsimi sănătoase, care au un impact bun în lupta privind pierderea în greutate. Cu toate acestea, au un conținut scăzut de fibre în comparație cu semințele de chia.

Calorii

Semințele de chia și semințele de cânepă conțin 486 și, respectiv, 553 de grame de calorii la 100 de grame.

Caloriile reprezintă unitatea care măsoară energia şi care este absolut necesară pentru funcționarea sănătoasă a organismului. În termeni simpli, este energia pe care o primesc oamenii pentru mâncarea și băutura pe care o consumă, pe care o folosesc pentru a efectua activități fizice. În plus, caloriile au, de asemenea, un rol vital când vine vorba de gestionarea greutății.

Persoanele care consumă mai multe calorii decât este necesar ar putea crește în greutate, deoarece organismul nu poate arde excesul de calorii din organism.

Chia versus semințele de cânepă

Atât semințele de chia, cât și cele de cânepă au mari valori nutritive. Cu toate acestea, în timp ce semințele de cânepă au mult mai multe proteine ​​decât semințele de chia, cea din urmă conține mult mai multe fibre decât prima. Cele două tipuri de semințe sunt pline de nutrienți sănătoși, dar ambele ajută la pierderea în greutate în mod diferit. Fiecare dintre ele are un profil nutrițional unic, așa că puteți alege pe oricare dacă doriți să pierdeți în greutate. În funcţie de gusturile fiecăruia.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: