AcasăActualitateSecretele logevităţii împărtăşite de cea mai în vârstă persoană din lume!

Secretele logevităţii împărtăşite de cea mai în vârstă persoană din lume!

După ce ani la rând Kane Tanaka, o femeie în vârstă de 119 ani din Japonia, era cea mai în vârstă persoană din lume, moartea acesteia a făcut ca o călugăriță franceză să primească titlul de cea mai în vârstă persoană din lume de către Guinness World Records (GWR), la vârsta de 118 ani.

Sora André s-a născut la 11 februarie 1904. Numele ei real este Lucille Randon şi de-a lungul vieţii a avut grijă de copii ca guvernantă și a devenit călugăriță în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în 1944. De 12 ani locuiește într-un azil de bătrâni din Toulon, Franța.

Stilul de viaţă – secretul unei vieți lungi

Dacă Kane Tanaka a trăitmai bine de un secol datorită alegerilor stilului de viață, cum ar fi trezirea devreme în fiecare zi și cititul în fiecare după-amiază, secretul vieții ei lungi a surorii André se învârtea în principal în jurul alimentelor pe care le consumă regulat: un pahar de vin în fiecare zi și ciocolată.

Se pare că sora André este dovada vie a ce încearcă mai multe studii de-a lungul anilor să sublinieze și anume: beneficiile pentru sănătate ale consumului moderat de vin și ciocolată

Vinul consumat cu moderaţie, beneficii

Pare ciudat dar, cea care care a trecut prin primul război mondial, prin gripa spaniolă în 1918 și păcălit coronavirusul din zilele noastre, are un secret al longeviotăţii sale care stă la îndemâna tuturor: a consumat un pahar de vin în fiecare zi.

Cercetătorii îi dau dreptate şi spun că, în special vinul roșu care este făcut din struguri negri zdrobiți, are o mulţime de beneficii pentru sănătate noastră datorită antioxidanțiilor săi. Acești antioxidanți reduc stresul oxidativ din organism, care este legat de multe boli, inclusiv cancere și boli de inimă. Un pahar de vin ne poate menține, de asemenea, ascuțiţi mental până la bătrânețe.

În timp ce consumul de vin poate avea unele beneficii pentru sănătate, consumul prea mult de orice tip de alcool poate crește riscurile pentru sănătate. Excesul de alcool vă poate dăuna direct inimii și, prin urmare, se recomandă să-l beți în cantități moderate.

Ciocolata neagră, ţine la distanţă bolile

Ciocolata, în special ciocolata neagră, este, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți. Secretul îl reprezintă conținutul bogat de flavonoide din cacao din ciocolată. Deci indicat este să alegem ciocolata ccu un procent mai mare de cacao. Numeroase studii au descoperit o legătură puternică între consumul moderat de ciocolată și riscul scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

Atenţie însă, consumul de cantități mari de ciocolată neagră poate duce la creșterea ritmului cardiac, diaree, anxietate și deshidratare. Dacă sunteți sensibil la cofeină sau dacă aveți hipertensiune arterială, ar trebui să evitați să consumați prea multă ciocolată neagră.

Nu este singurul exemplu că vinul şi ciocolata par a fi secretul pentru o viaţă lungă. Recordul pentru cea mai în vârstă persoană din toate timpurile îl deţine Jeanne Louise Calment, care se pare că era și ea pasionată de vin și ciocolată. Aceasta a trăit până la 122 de ani și 164 de zile.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: