AcasăActualitateSat din România cu doar două familii! Vezi unde se află şi...

Sat din România cu doar două familii! Vezi unde se află şi ce planuri are primarul pentru a-l repopula!

Dintr-un sat plin, în care era nelipsită agitaţia localnicilor, acum a ajuns să fie locuit de doar două familii. Este vorba de satul Boia, din comuna Jupânești din judeţul Gorj. Din zeci de case, acum doar două mai sunt locuite. Tinerii au plecat la oraş, iar bătrânii au rămas neputincioși în urmă. Deşi peisajul este unul frumos care ar atrage mulţi turişti, satul este părăsit. Înca de la intrare se simte o apăsare. Puţinii localnici îşi duc traiul liniştiţi şi speră ca satul lor să reînvie la viaţă.

Ca să repopuleze zona, autoritățile se gândesc să asfalteze drumul ce duce în sat. asta ar atrage şi investitorii. Se pare că deja, un afacerist e interesat să ridice acolo o pensiune. Zona este legată și de numele celebrului Tudor Vladimirescu. De la biserica din Boia, veche de peste 250 de ani, ar fi luat sfintele Paști pandurul, în 1821, când pregătea Revoluția.

„Noi încercăm să readucem viața la țară, să repopulăm satele. Tocmai de aceea, ne-am apucat să cadastrăm toată zona respectivă. Vrem să modernizăm drumul, să-l asfaltăm. Având drumul în condiții bune, vor veni și tineri acolo să-și facă o locuință. Și Consiliul Local este reticent în a aloca bani către zona respectivă, dar trebuie să ne punem la punct cu toate și să încercăm să modernizăm acel sat. Având infrastructură, condiții, doar așa putem aduce oamenii în zonă.”, a spus primarul din Jupânești, Ion Gîrniceanu.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: