AcasăActualitateRomânii talentaţi se fac remarcaţi oriunde în lumea! Vezi povestea celei care...

Românii talentaţi se fac remarcaţi oriunde în lumea! Vezi povestea celei care i-a cucerit pe francezi!

Noi, românii avem cu ce ne mândri. Mereu am stat bine la capitolul performanţă şi succes peste hotare. Este şi cazul celei mai bune actriţe din Franţa care este…româncă. Băcăuanca Anamaria Vartolomei a fost desemnată cea mai bună actriţă din Franţa, la gala de decernare a Premiilor Lumieres, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan şi câştigător al Leului de Aur la Veneţia.

Premiile Lumières sunt acordate de presa internaţională de film, iar aceasta a fost cea de-a 26-a ediţie.

Anamaria Vartolomei a fost desemnată câştigătoarea premiului pentru cea mai bună actriţă, devansând nume mari din cinematografia franceză, precum Sophie Marceau sau Virginie Efira.

De asemenea, „L’Evénèment” a fost desemnat cel mai bun film francez al anului 2021. El va putea fi văzut în anul acesta şi în cinematografele din România.

„L’Evénèment” spune povestea din romanul scriitoarei Annie Ernaux, privind experienţa sa din timpul unui avort, pe când procedura era ilegală în Franţa anilor ‘60, iar acesta a fost primul rol principal pentru românca Anamaria. Ea a mai avut o nominalizare la Premiile Lumières la debutul în cinematografie, pe când avea doar 12 ani.

De-a lungul timpului, trofeul Lumière pentru cea mai bună actriţă a mai fost câştigat de Isabelle Huppert, Fanny Ardant, Audrey Tatou, Marion Cotillard, Kristin Scott Thomas sau Lea Seydoux. La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei este anul acesta, din nou, şi una dintre revelaţiile Academiei Cesar.

Actriţa Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Dărmăneşti) din judeţul Bacău până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani, astfel că a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: