AcasăActualitateRomânia, ţara săracă, cu salarii mari!

România, ţara săracă, cu salarii mari!

La o primă vedere am putea spune că România nu este nici pe departe tărâmul făgăduinţei. Însă la o analiză mai amănunţită descoperim că există şi locuri de muncă foarte bine plătite, iar salariile în aceste domenii au multe zerouri. Iată care sunt cele mai bine plătite locuri de muncă şi care sunt domeniile cele mai căutate.

Cele mai bine plătite locuri de muncă din România sunt localizate în principal în următoarele sectoare:

  • Telecomunicaţii
  • Inginerie
  • Sănătate

Din datele platformele de recrutare online, se pare că, sectorul IT a atins cea mai mare creștere salarială. În industria IT, salariul lunar pentru anumite posturi poate ajunge şi chiar depăşi 6.000 de euro/lună.

Partea bună este că, în astfel de posturi, de obicei, pe lângă salariul lunar, angajatorii oferă și asigurare medicală, abonament clinică dentară, abonament fitness, program flexibil de lucru, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, sprijin în reorientarea profesională internă, acoperirea costurilor de transport sau alte beneficii. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, salariile angajaților IT sunt mai mari în Cluj decât în București.

Pe lângă domeniul IT şi sănătatea este unul dintre cele mai bine plătite sectoare din România. De exemplu un chirurg poate câştiga între 16.000 lei la 50.000 lei. Dintre medici, se pare că chirurgii sunt cei care se află în fruntea listei cu cele mai mari salarii datorită naturii critice a jobului lor. Profesia de chirurg implică un risc ridicat și necesită cunoștințe ample și un parcurs lung de învățare.

Nici judecătorii nu se lasă mai prejos. Salariul acestora pot ajunge între 13.000 lei la 44.000 lei, asta datorită responsabilităților uriașe asociate cu locul lor de muncă. A decide soarta oamenilor nu este o sarcină ușoară, iar salariul este pe măsură. Nici avocaţii nu se plâng atunci când vine vorba de câştigurile lunare. Acestea pot ajunge între 10.000 lei la 35.000 lei, depinde bineînţeles de cât de recunoscut este printre clienţi şi câte procese are pe lună.

Managerii de bancă sunt şi ei în topul celor mai bine plătiţi români. Cu un salariu cuprins între 10.000 lei la 33.000 lei, aceştia nu au o sarcină tocmai uşoară, având în vedere că sunt responsabili de sute de milioane de fonduri și investiții.

Câştiguri mari au şi stomatologii, Aceştia activează într-un domeniu în care oamenii sunt dispuși să plătească costuri mari pentru un serviciu, ceea ce îi aduce printre cele mai bine plătite locuri de muncă, cu câştiguri între 8.600 lei la 28.000 lei.

Locuri de muncă ciudate, dar bine plătite!

Locuri de muncă precum controlor de trafic aerian, monitor de studii clinice sau somelier sunt destul de rar întâlnite, dar destul de bine plătite.

Potrivit Administrației Serviciilor de Trafic Aerian de Stat – ROMATSA salariul net de pornire al unui controlor de trafic aerian este de aproximativ 20.000 de lei pe lună, dar poate ajunge la 30.000 de lei.

De asemenea, somelierii pot câștiga în medie 8.000 de lei pe lună iar un monitor de studii clinice poate depăşi 9.000 de lei pe lună.

Printre locurile de muncă rare, dar bine plătite se numără şi cel de tehnician de topografie sau inginer tehnic de echipamente medicale.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: