AcasăActualitateRezultatele la Evaluarea Naţională! Vezi judeţul cu cele mai puţine note peste...

Rezultatele la Evaluarea Naţională! Vezi judeţul cu cele mai puţine note peste 5!

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost astăzi făcute publice. Peste 82% dintre elevi au luat peste 5 la Evaluarea Naţională, anunţă Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei. Potrivit acestuia, este vorba despre „un maxim absolut în raport cu ultimii 10 ani”.

Sorin Cîmpeanu s-a arătat astăzi mulţumit de organizarea examenului de Evaluare Naţională de anul acesta spunând că au fost mult mai puţine incidente decât în anii trecuţi.

Numărul candidaţilor înscrişi a fost cu 24.000 mai mare decât în ultimii ani, iar prezenţa a fost de 95.5%.

„Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani, de peste 80%, mai exact 82,3%”, a adăugat ministrul.

Au fost 85,9% note peste 5 la limba română faţă de 84% anul trecut, iar la matematică notele de peste 5 au fost 77,5% faţă de 67,4% anul trecut, creşterea fiind aici de 10 procente.

Cea mai mică pondere  a notelor peste cinci la Evaluarea Națională a avut-o județul Teleorman.

La polul opus este județul Cluj, cu 92,7 la sută din note peste 5. În București, ponderea notelor pest 5 este de 91,6 la sută, iar în Brăila – 91 la sută.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: