AcasăActualitateReţeta de zacuscă de fasole făcută în casă!

Reţeta de zacuscă de fasole făcută în casă!

Zacusca este unul dintre preparatele nelipsite din cămara cu bunătăți pentru iarnă. Și pentru că sunt foarte multe modalități de preparare, iată cum faci cea mai aromată și gustoasă zacuscă de fasole.

Din lista celor mai apreciate conserve pentru iarnă nu are cum să lipsească zacusca. Poate fi făcută dintr-o varietate de ingrediente, legume proaspete, dulci și aromate.

Pe lângă cele mai gustoase rețete de zacuscă de vinete, astăzi îți spunem și ce rețete de zacuscă de fasole poți încerca anul acesta.

Rețete pentru zacuscă de fasole

Ingrediente

1 kg fasole uscată

2 kg ceapă

3 kg gogoşari

1 litru ulei

1 litru bulion sare

Mod de preparare

Pune fasolea la fiert, aproximativ o oră. După ce aceasta este îndeajuns de fiartă, dă-o de pe foc. Las-o la răcit. Dă-o prin maşina de tocat sau prin blender (varianta asta este clar mult mai eficientă și mai rapidă). Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat/blender. Curăță ceapa şi toac-o mărunt. Călește-o puțin în ulei ușor încins, în prealabil. În vasul în care ai călit ceapa adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust. Lasă totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă. Pune zacusca în borcane şi toarnă, ca ultim strat deasupra, o linguriţă de ulei. Închide etanș și bagă la păstrare, în cămară.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: