Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros! Nu este greu de facut si creeaza dependenta !
Ingrediente
pentru blat:
3 oua
5 linguri faina
5 linguri zahar
1 lingurita praf copt
pentru crema:
1 kg mere dulci-acrisoare
200 gr zahar
1 lingurita scortisoara
20 gr gelatina
pentru decor:
200 ml frisca lichida
1 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pentru blat batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas. Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care oprim deoparte 100 ml zeama.
Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.
Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.
Piure-ul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Il turnam peste blat.
Batem frisca si o intindem peste crema. Eu am facut greseala de a pune un plic de intaritor pentru frisca si se pare ca nu a fost o alegere prea inspirata, asadar va sfatuiesc sa nu puneti, frisca se va intari suficient!
Dam la rece cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte) apoi indepartam inelul din jurul tortului.
Presaram deasupra scortisoara si taiem felii.