Acest pui în stil italian cu măsline este una dintre rețetele preferate de toată familia. Fie că ai invitaţi sau vrei să impresionezi familia cu o reţetă sănătoasă şi delicioasă, acest pui fraged în sos aromat este alegerea perfectă. Are un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi saturate, aşa că nu mai stăm pe gânduri şi ne punem pe treabă.
Ingrediente
2 kg pui (piept de pui sau pulpe)
2 linguri ulei de măsline
2 cepe, curăţate şi tăiate felii
ţelină, tocată mărunt
2 caţei de usturoi
Pahar mic de vin alb
400 g roșii tocate
350 g roşii proaspete, decojite şi tocate
1 lingură oţet de vin rosu
1 frunză de dafin
1 tulpină rozmarin proaspăt, frunze tăiate
100 g măsline negre, fără sâmbure
Mod de preparare
Asezonați puiul. Încingeţi jumătate din ulei într-o tigaie mare și rumeniţi bucățile de pui pe ambele părți. Transferați-le apoi pe o farfurie.
Adăugați uleiul rămas, în tigaie și gătiți ceapa și țelina aproximativ 6-8 minute, până când se înmoaie.
Adăugați usturoiul și vinul. Apoi adăugați roșiile din conserva și proaspete, oțetul, ierburile și măslinele.
Puneți puiul în sos şi aduceți-l la fierbere, acoperiți ușor, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 40 de minute.
Serviţi cu paste sau cartofi .