Pentru că a început postul, gospodinele caută tot felul de reţete care să nu conţină carne. Noi venim astăzi cu o idee: burrito de post.
Ingrediente:
100 g Orez
Ulei
1 bucata Ceapă roşie
4 bucăţi Ciuperci
Sare
10 g Patrunjel
2 bucati Foi de tortilla
Fasole roşie
1 bucata Ardei gras
100 g Brânză tofu
Varză roşie
Porumb
1 bucată Roşie
Mod de preparare
Fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Apoi scoate-l într-un bol şi lasă-l la răcit.
Pune ulei într-o tigaie, adaugă ceapa tocata mărunt şi ciupercile tăiate şi ele. Asezoneaza cu sare şi lasa-le pe foc până se înmoaie. Apoi pune-le şi pe ele într-un bol.
Toacă patrunjelul mărunt şi amestecă-l cu orezul fiert şi răcit.
Pune doua foi de tortilla pe un tocator si, cu ajutorul unei linguri, adaugă orez în centrul tortilliei. Peste orez, pune ciupercile călite, fasole roşie, ardei galben tăiat cubuleţe, tofu, varza roşie tocată mărunt, porumb dulce şi roşie tăiată cubuleţe. Împătureşte marginile în interior şi apoi rulezi de jos în sus.
Procedezi la fel şi cu cealaltă foaie de tortillia. Poţi prepara doi sau mai mulţi buritto.
După ce i-ai format, pui o tigaie pe foc, fără ulei şi îi rumeneşti 3, 4 minute pe fiecare parte.
Serveşti cu verdeaţă proaspătă şi sos de roşii.
Poftă bună!