Această rețetă de clătite este ideală pentru micul dejun. Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde şi optați pentru orice combinație pentru umplutură. Astăzi vă prezentăm pe cele cu spanac şi ricotta.
Ingrediente
Pentru clătite:
75g făină simplă
vârf de cuțit de sare
2 ouă mari
200 ml lapte
puţin ulei pentru prăjit
Pentru umplutura:
30 ml/2 linguri ulei de măsline
1 ceapa, tocata
1 cățel de usturoi, zdrobit
350 g spanac cu frunze proaspete
1 (250 g) brânză ricotta
50 g parmezan ras fin
2,5 ml/1/2 linguriță nucșoară proaspăt rasă
1 borcan (345 g) de sos de roșii
Mod de preparare:
Clătitele: Amestecaţi făina, sarea și ouăle într-un castron mare, adăugați jumătate din lapte și amestecați bine până când amestecul este fără cocoloașe. Adăugați laptele rămas și bateți din nou până la omogenizare.
Încinge o tigaie, stropește puțin ulei și șterge tigaia cu o bucată de hârtie de bucătărie. Este nevoie de 8 clătite şi lăsați-le deoparte.
Umplutura: Se încinge uleiul intr-o tigaie medie, se adaugă ceapa şi se căleşte. Se adaugă usturoiul, apoi spanacul. Gătiți timp de 4 minute sau până când frunzele se înmoaie. Pune spanacul într-o sită și presează excesul de lichid. Puneţi într-un bol şi amestecaţi ricotta, jumătate de parmezan, nucşoara şi sare si piper după gust. Așezați clătitele pe suprafața de lucru și împărțiți umplutura între ele, răspândind-o pe mijlocul fiecăreia. Îndoiți părțile laterale peste umplutură, apoi rulați clătitele. Puneți-le întoarse într-un vas rezistent la cuptor.
Preîncălziți cuptorul la 200C. Turnați sosul de roşii peste partea de sus a clătitelor, presăraţi peste parmezanul rămas. Coaceți timp de 20 de minute sau până când este fierbinte și crocantă.