AcasăActualitateReţeta de clătite vestită în toată Italia!

Reţeta de clătite vestită în toată Italia!

Această rețetă de clătite este ideală pentru micul dejun. Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde şi optați pentru orice combinație pentru umplutură. Astăzi vă prezentăm pe cele cu spanac şi ricotta.

Ingrediente

Pentru clătite:

75g făină simplă

vârf de cuțit de sare

2 ouă mari

200 ml lapte

puţin ulei pentru prăjit

Pentru umplutura:

30 ml/2 linguri ulei de măsline

1 ceapa, tocata

1 cățel de usturoi, zdrobit

350 g spanac cu frunze proaspete

1 (250 g) brânză ricotta

50 g parmezan ras fin

2,5 ml/1/2 linguriță nucșoară proaspăt rasă

1 borcan (345 g) de sos de roșii

Mod de preparare:

Clătitele: Amestecaţi făina, sarea și ouăle într-un castron mare, adăugați jumătate din lapte și amestecați bine până când amestecul este fără cocoloașe. Adăugați laptele rămas și bateți din nou până la omogenizare.

Încinge o tigaie, stropește puțin ulei și șterge tigaia cu o bucată de hârtie de bucătărie. Este nevoie de 8 clătite şi lăsați-le deoparte.

Umplutura: Se încinge uleiul intr-o tigaie medie, se adaugă ceapa şi se căleşte. Se adaugă usturoiul, apoi spanacul. Gătiți timp de 4 minute sau până când frunzele se înmoaie. Pune spanacul într-o sită și presează excesul de lichid. Puneţi într-un bol şi amestecaţi ricotta, jumătate de parmezan, nucşoara şi sare si piper după gust. Așezați clătitele pe suprafața de lucru și împărțiți umplutura între ele, răspândind-o pe mijlocul fiecăreia. Îndoiți părțile laterale peste umplutură, apoi rulați clătitele. Puneți-le întoarse într-un vas rezistent la cuptor.

Preîncălziți cuptorul la 200C. Turnați sosul de roşii peste partea de sus a clătitelor, presăraţi peste parmezanul rămas. Coaceți timp de 20 de minute sau până când este fierbinte și crocantă.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: