Acești burgeri de pește se prepară atât de rapid și simplu, încât este alegerea perfectă atunci când eşti pe fugă. Doar amestecați toate ingredientele împreună, apoi prăjiți-le. Burgerii în sine au doar patru ingrediente: condimente, pește cărnos plus lămâie, pătrunjel și capere. Aceste arome mediteraneene simple sporesc gustul peștelui și îi conferă un gust delicat.
Ingrediente:
Aproximativ 400 g file de pește alb
5 linguri pătrunjel proaspăt tocat
1 lingura rotunjită de capere
Coaja de 1 lămâie mare
Sare si piper negru măcinat
1 lingura ulei de măsline
Puțină făină
Pentru a servi: Chiflă sau pâine rustică, frunze de salată, castraveți feliați și sos tartar
Mod de preparare:
Tăiați mărunt peștele sau puneți-l într-un robot de bucătărie, adăugaţi pătrunjelul, caperele, coaja de lămâie şi condimentele. Strângeți bine amestecul în mână pentru a scurge orice apă, apoi modelați în 3 burgeri cu diametrul de aproximativ 9 cm.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se presară puţină faină pe burgeri. Gătiți la foc mic până la mediu timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se serveşte în chiflă, cu salată şi sos tartar.