AcasăActualitateReţeta care te va transforma în vedeta bucătăriei: Tortul Amandină!

Reţeta care te va transforma în vedeta bucătăriei: Tortul Amandină!

Dacă nu eşti tocmai o pricepută în bucătărie dar te-ai săturat de dulciurile din comerţ. Dacă intenţionezi să îţi dai pe spate invitaţii cu un tort făcut 100% de mânuţele tale. Reţeta următoare este ce îţi trebuie. Pune mâna pe şorţ şi pregăteşte-te să fii şi tu uimită de abilităţile tale culinare.

Tort Amandină

Pentru blat avem nevoie de 9 ouă pe care le separăm, 100 gr nucă, 12 linguri de zahăr, 11 linguri de făină cernută în care adăugăm 1 linguriţă praf de copt.

Se bat albuşurile cu zahărul, se încorporează gălbenuşurile, făina cu sarea şi praful de copt şi nuca. În tava de copt se pune hârtie de copt iar marginile se ung cu unt. Se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade. Iar după ce scoatem blatul rumenit, îl tăiem în trei. Destul de simplu, nu?

Trecem apoi la cremă. Pentru asta avem nevoie de 350 de grame zahăr pudră, 3 linguri cu vârf de cacao, 3 ouă, o ciocolată şi jumătate (de preferat ciocolată cu lapte), un pachet de un 80% grăsime, o lingură esenţă de rom.

Se pun la bain marie ouăle împreună cu zahărul şi cacao, când începe să se încălzească adăugăm ciocolata şi spre final untul. După ce s-au încorporat toate se lasă deoparte să se răcească şi apoi merge la frigider. Când se scoate, se mixeayă până devine spumă şi se adaugă esenţa de rom.

Încă un pas şi terminăm: siropul. Acesta se face din 200 de grame de apă, 3 linguri de zahăr şi 2 linguri esenţă de rom. Se ţine pe foc până se îngroaşă.

La final se însiropează bine blatul, se pune crema şi la ornat îţi laşi imaginaţia să zburde. Nu-i aşa că nu a fost greu? Şi crede-mă, invitaţii îşi vor linge degetele de plăcere.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: