AcasăSănătateRemedii simple şi naturale pentru diferite afecţiuni

Remedii simple şi naturale pentru diferite afecţiuni

Atunci când ne confruntăm cu diferite afecţiuni neprevăzute, trebuie să ştim că multe remedii sunt deja la îndemâna noastră. E adevărat că afecţiunile serioase trebuie tratate de medici specialişti însă aftele, alergiile, micile arsuri sau diferitele dureri îşi au rezolvarea chiar sub acoperişul nostru. Iată câteva secrete, cu ingrediente pe care fiecare dintre noi le are în casă.

Dacă te confrunţi cu afte, află că este indicat să faci gargară cu ceai de petale de transafir(cele folosite pentru dulceaţă). De asemenea, rezultate bune se obţin şi folosind infuzia de urzică sau aplicând miere de albine pe zona afectată.

În cazul alergiilor, mare ajutor sunt ceaiurile de coada şoricelului(cure de 10 zile pe lună), de urzică(cure de două luni, cu pauză de o lună între cure), de trei fraţi pătaţi.

În cazul în care balonările îţi dau bătăi de cap, află că trebuie să eviţi alimentele iuţi, piperate şi sărate iar la aceiaşi masă nu trebuie consumate fructele şi legumele crude. Ceaiurile uitile în această situaţie sunt: anason, fenicul, coriandru, salvie sau muşeţel. După fiecare masă se recomandă mişcare uşoară pentru jumătate de oră şi neapărat mesele să fie regulate.

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă des cu cârcei, trebuie să ştii că alimentaţia ta trebuie să fie bogată în calciu iar pentru a diminua durerea se recomandă comprese cu pedicuţă pusă într-o pânză şi aplicată pe zona dureroasă.

Dacă te dor amigdalitele se recomandă o compresă în jurul gâtului cu cartof ras stropit cu spirt medicinal. De asemenea, se face gargară cu ceai de salvie sau se consumă lămâie cu miere.

Dacă ai permanent dureri de cap trebuie să bei multă apă(3-4 litru zilnic), să pui compresă cu apă rece pe frunte şi baie fierbinte la picioare, concomitent.Camera în care stai să fie aerisită zilnic şi neapărat multă activitate fizică.

Dacă o persoană apropiată are febră, trebuie să ştii că aceasta va trece treptat dacă recurgi la câteva trucuri: împachetări într-un cearşaf ud, aplicat pe zona toracelui şi abdomenului superior. Peste acest cearşaf umed se pune o pătură groasă şi se înveleşte bine bolnavul. De mare ajutor sunt şi împachetările extremităţilor, adică a mâinilor şi picioarelor, în şosete umede.

Înţepăturile de albine trec dacă se freacă bine locul înţepat cu sare şi se ţine apoi sub apă rece. Astfel zona nu se va umfla. În cazul înţepăturilor în zona capului sau a gâtului, urgent trebuie mers la spital pentru că există riscul ca persoana să moară prin sufocare.

În cazul negilor, de mare folos este planta numită rostopască. Sucul portocaliu al plantei se scurge pe neg de 2-3 ori pe zi iar în câteva săptămâni se vor vedea şi rezultatele.

În caz de vânătăi, dureri de oase sau dureri ale organelor interne este recomandat să aplici frunze de varză crudă zdrobită bine sau cartofi cruzi tăiaţi feli subţiri.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: