AcasăActualitateRelația de cuplu pe rețele socializare vs. relația în viața de zi...

Relația de cuplu pe rețele socializare vs. relația în viața de zi cu zi

La o simplă răsfoire a rețelelor de socializare, a-i spune că trăim într-o lume extrem de fericită. O lume în care toate cuplurile sunt fericite, toți se iubesc, toți au căsnicii fericite, familii împlinite și o viață minunată. Și în timp ce își exprimă iubirea fără limite, în sute de poze și statusuri despre iubire, realitatea este cu totul alta. Una care nu se ridică nici măcar la jumătatea amplitudinii cu care cuplurile își prezintă relația.

Mai mult, specialiștii vin cu o explicație care nu o să le pice tocmai bine celor care sunt obișnuiți sa-și afișeze relația extrem de des: cuplurile fericite postează rar sau chiar deloc despre relația lor sau viața lor privată.

Îți postezi des relația, încerci de fapt să te convingi pe tine că ești fericit

Atunci când partenerii nu mai contenesc cu poze despre cei doi, cu imagini în diferite ipostaze, cu declarații de iubire și când viața lor numai privată nu mai este, aceștia o fac pentru a-i convinge pe cei din jur despre cât de fericită și trainică este relația lor. Specialiști recunosc în acest comportament, ca fiind unul care denotă nesiguranța în cuplu și că de fapt partenerii încearcă să se convingă pe ei că sunt fericiți. În concepția lor, aprecierile de pe rețelele de socializare și comentariile laudative la adresa relației lor de iubire, nu fac altceva decât să le confirme că au o relație frumoasă de iubire. Nimic mai greșit, însă.

Dacă ne dorim o relaţie stabilă, de durată şi pe care să o “trăim” fizic şi nu pe reţelele de socializare, psihologii şi sociologii ne sfătuiesc să postăm mai puţin şi să trăim mai mult. Dacă suntem totuşi împătimiţi ai like-urilor putem surprindem în imaginile postate peisaje, locuri sau întâmplări. Şi mai puţin relaţia dintre doi oameni. Pentru că în iubire nu contează declaraţiile pe internet sau fotografiile cuplului perfect. Se spune că momentele cele mai frumoase nu apar în fotografii. Pentru că atunci erai ocupat..să fii fericit!

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: